Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-06-2019 10:22   Güncelleme : 14-06-2019 10:22

Televizyon Dizilerinin Aileye Etkisi…

“İnsanlar sevilmek için yaratıldılar. Eşyalar ise kullanılmak için. Dünyadaki kaosun nedeni; eşyaların sevilmeleri ve insanların kullanılmasıdır.”

Televizyon Dizilerinin Aileye Etkisi…

Toplumu etkileyen, şekil veren medya, ticari zihinlerden beslenir. Sınır tanımayan bir güç ile işlenir maddi cephe. Bu kaba yapı ile medya doğrudan topluma ve aileye yön verir.

Televizyon dizilerini model olarak büyüyen çocuklarda, suç ve şiddet oranı daha yüksektir. Dizi dilini rol model olarak benimseyen gençlerin, tepkisi de farklı kulvarlar oluşturuyor. Özenti ve hayal arasında gerçeği kabul etmek istemeyen genç kuşak ne ile yetiştiriliyorsa, onu tatbik ediyor aslında. Toplumun iç kabuğunun zedelemeyen, mesajlar veren, üretime teşvik eden diziler, etkiye açık olan insanoğlunun iç dünyasını dengeleyecektir. Açık Pazar anlayışının yüksek oluşu ve rant kavgaları, değerler haritasını katleden bir sistemdir. Doğrunun elden kayıp gidişi trajedi ile öyle muazzam sunulur ki, masumiyet algısının hedef oluşu, mantık dışı kalır. Oysa reklam piyasasındaki rekabet, birçok şeyin açık göstergesidir. Örgütlü bir benimsetmeyi alt zihne enjekte eden diziler, aileyi parçalıyor diyebilir miyiz? Benlikten uzaklaştırarak, yabancı kültüre uyum sağlatıyor olabilir mi?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

adminadmin