Samsun Haber
Giriş Tarihi : 30-12-2016 11:59   Güncelleme : 30-12-2016 12:10

Terme Belediyesi’nden örnek davranış

​Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yaptığı çalışmalarıyla örnek olan Terme Belediyesi, yeni doğum yapmış ve yaralı sokak köpeklerine ilk yardımı yaparak tedavi edilmesini sağladı.

Terme Belediyesi’nden örnek davranış

Samsun Haber - Terme ilçesi Evci ve Eğercili mahallelerinde yardıma muhtaç sokak hayvanları için belediyeye yapılan ihbarlar neticesi belediye ekipleri harekete geçti.  Evci mahallesinde, yeni doğum yapmış 8 adet yavrusu bulunan sokak köpeği ile Eğercili mahallesinde vurularak yaralanan sokak köpeği Terme Belediyesi ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Evci mahallesinden alınan 8 yavrulu sokak köpeği koruma ve tedavi altına alınırken, yaralı olarak Eğercili mahallesinden alınan sokak köpeği de ameliyat edildi.

“YARDIM İÇİN EKİPLERİ ARAYIN”

Terme Belediyesi ekipleri, vatandaşları herhangi bir olumsuz durum gördüklerinde haber vermeleri konusunda uyarıyor. Sokak hayvanlarının varlığına büyük önem veren Terme Belediyesi ekipleri, vatandaşların herhangi bir durum ile karşı karşıya kalmaları halinde 0543 876 1002 no’lu ihbar telefonunu aramalarını istiyor.

“DAHA DUYARLI OLMALIYIZ”

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sokak hayvanlarının 5199 sayılı kanunla koruma altına alındığının altını çizerek onlara işkence yapan ve kötü davrananlar hakkında cezai işlem yapılacağını belirtti. Kul “Terme Bizim Evimiz. Terme kedilerin, köpeklerin de evi. Tüm hayvanlar yaşam önünde eşit doğarlar ve türüne uygun hayat şartları içinde yaşama hakkına sahiptirler. Doğanın dengesinin korunmasında önemli bir rolü olan hayvanlar, insanların en büyük yardımcılarıdır. Hayvan sevgisi, insanlardaki yardımlaşma, iyilikseverlik ve merhamet gibi duyguları geliştirir, insanları birbirine yaklaştırır. Vatandaşlarımızı bu konulara daha duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

adminadmin