Samsun Haber
Giriş Tarihi : 03-02-2017 11:05   Güncelleme : 03-02-2017 11:05

Terme’de Hastalara Belediye Yetişti

Terme’de kar dolayısıyla yolu kapanan Ambartepe mahallesinde rahatsızlanan hastalar, Terme Belediyesi ve Samsun Büyükşehir belediyesi ekiplerince yapılan kar temizleme çalışmalarının ardından ambulansla hastaneye götürüldü.

Terme’de Hastalara Belediye Yetişti

Yoğun kar yağışı Terme’de yüksek kesimleri etkilerken ilçenin bazı mahallelerinde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. Ambartepe mahallesi, Tellipınar mevkiinde rahatsızlanan Safiye Ergün ve Hakkı Yıldız için giden ambulansa belediye ekipleri yol açtı.

90 yaşındaki astım hastası Hakkı Yıldız ve 60 yaşındaki kalp hastası Safiye Ergün kendilerini kötü hissedince 112 sağlık ekiplerine haber verildi. İhbarın ardından hemen yola çıkan sağlık ekipleri, yoğun kar nedeniyle kapanan yolda ilerleyemedi. Ekipler, yolun kapanmasının ardından Terme Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinden yardım istedi.

BELEDİYE EKİPLERİ YOLU AÇTI

Terme Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar nedeniyle kapanan yolu açarak, ambulansın hastaların olduğu mevkiye ulaşmasını sağladı ve hastalar Terme Devlet hastanesine götürüldü.

GÖREVİMİZİ YAPMANIN HUZURU İÇİNDEYİZ

Etkili şekilde karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Terme Belediye Başkanı Şenol Kul “Yol açma, kaldırım temizleme gibi hayat şartlarını olumsuz etkileyen unsurları ortadan kaldırma çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ederken bir yandan da Terme’mizin hangi noktasında olursa olsun sağlık sorunu yaşayan ve mahsur kalan vatandaşlarımızın imdadına koşuyoruz. Bu kapsamda 5 gün etkili olan kar yağışı ile birlikte 9 hastamızın hastaneye nakledilmesine vesile olduk. Bizler çok şükür görevimizi yapmanın huzuru içerisindeyiz. Şu ana kadar yetişemediğimiz, başarılı olamadığımız bir olumsuzluk yaşamadık. Ekiplerimiz 7/24 görevinin başındadır. Belediyelerimiz ve sağlık ekiplerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

MUHTARDAN BAŞKANLARA TEŞEKKÜR

Yapılan çalışmalardan dolayı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’a teşekkür eden Ambartepe mahalle muhtarı Erdal Demir “Sağ olsunlar hasta ihbarlarımızla birlikte belediye ekiplerimiz gecelerini gündüzlerine katarak mahallemize ulaştılar. Mahallemizde kar kalınlığı 2 metreye yaklaştı. Bazı yollarımız kardan kayboldu. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 

adminadmin