Ekonomi
Giriş Tarihi : 21-04-2017 10:56   Güncelleme : 21-04-2017 10:56

THY’nin 2023 Hedefi 18 Bin Kabin Memuruna İstihdam Sağlamak

Dünyanın en fazla ülkesine yolcu taşıyan havayolu şirketi Türk Hava Yolları’nın Kabin Eğitim Müdürü Yonca CEYLAN, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri Programı’nın davetlisi olarak bir seminer veren CEYLAN, Türk Hava Yolları’nın üniversite ve yüksekokul mezunları için eşsiz kariyer fırsatları sunduğunun altını çizdi.

THY’nin 2023 Hedefi 18 Bin Kabin Memuruna İstihdam Sağlamak

THY Kabin Eğitim Müdürü Yonca CEYLAN, kurumun hizmet anlayışından ve sektördeki konumundan bahsettiği seminerde, THY’nin sağladığı sosyal olanaklar, istihdam süreçleri ve istihdam sonrası kurum içi eğitimler hakkında bilgi verdi.  THY’deki mevcut kabin memuru sayısının 10 bin olduğunu ve hedeflerinde 2023’e kadar bu sayıyı 18 bine çıkarmak olduğunu belirten CEYLAN, kabin memuru işe alım süreçleri ve kurumun kabin ekiplerinden beklentileri hakkında da öğrencileri bilgilendirdi.

CEYLAN, Türk Hava Yolları’nın hizmete yönelik kabin ekibi eğitimlerine özellikle önem verdiğinin, bunun yanı kabin memuru adaylarının uçakta olabilecek tüm olumsuz ya da zorlayıcı koşullara karşı en ince ayrıntısına kadar eğitim aldığının altını çizdi. Yonca CEYLAN, son günlerde gündemde yer alan ve THY Kabin Ekibi tarafından başarı ile gerçekleştirilen “uçakta doğum” işlemi ile ilgili bir soruya karşılık olarak, eğitim içeriklerinde doğum operasyonuna da yer verildiğini ve bütün kabin memurlarının bu eğitimden geçirildiğini dile getirdi.

Avrupa Havacılık Emniyet Ajansı EASA’nın “İngiltere ve Amerika’ya olan THY uçuşlarında elektronik cihazların yasaklanması” konusu ile ilgili yöneltilen soruya, aldıkları tedbirler sayesinde bu durumun şirketi ve yolcuları olumsuz etkilemeyeceği yanıtını verdi.

THY Kabin Eğitim Müdürü Yonca CEYLAN seminer sonrası Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Öğrencilerinin eğitimi için THY’nin katkılarıyla oluşturulan Mock-Up’ı gezdi.

adminadmin