Güncel
Giriş Tarihi : 09-12-2014 17:30   Güncelleme : 09-12-2014 17:30

Tokat'ta "Emniyetle Yeni Hayallere" projesi tanıtıldı

TOKAT (AA) - Tokat Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen ve Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Emniyetle Yeni Hayallere" projesi tanıtıldı

Tokat'ta

TOKAT (AA) - Tokat Emniyet Müdürlüğü'nce yürütülen ve Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan "Emniyetle Yeni Hayallere" projesi tanıtıldı.

Polis Lokalinde düzenlenen tanıtım programında konuşan Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Küsbeci, Emniyetle Yeni Hayallere projesinin, 17 il emniyet müdürlüğünün hazırladığı projenin içerisinden birinci seçildiğini söyledi. 

Küsbeci, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Proje hakkında bilgiler veren Tokat Emniyet Müdürü Fikri Yalman ise "Projemizle dezavantajlı grupların topluma dahil edilmesi, bireysel becerilerinin arttırılması, lisanslı sporcu olarak yetişmelerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, kurumlarımızla birlikte gençlerimizin hayata bakış açılarını ve vizyonlarını geliştirmeye, hayallerine ilişkin planlar yapmalarına yardımcı olmaya çalıştık. Bizler huzurlu, güvenli ve kaliteli bir toplum oluşturmak için önleyici polislik görevimiz kapsamında kurumlarımızla birlikte bu tür projeleri uygulamaya geçiriyoruz" dedi.

Yalman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün proje paydaşları olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz gençlerin sosyal hayata dahil edilmesi, lisanslarının çıkarılması ve branş eğitimlerinin verilmesini üstlendi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu bilgilendirme ekibi tarafından gençlerimize Aile İçi İletişim ve Madde Bağımlılığı ile mücadele konularında seminerler verecektir. Gençlerimizin varsa ihtiyaç sahibi ebeveynlerine yönelikte meslek edindirme kursları düşünülmektedir."

Programa, Vali Yardımcıları Ahmet Coşkun Açık ve Bilgihan Bayar, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hacı İlbaş, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bandırmalı, Gençlik Merkezi temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

adminadmin