Spor
Giriş Tarihi : 30-05-2015 21:30   Güncelleme : 30-05-2015 21:30

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu toplantısı

TRABZON (AA) - Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, "Trabzonsporumuzun 16-17 yaş altı takımları Türkiye şampiyonu olabiliyorsa, 1461 Trabzon takımı mütevazı kadrosuyla PTT 1

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu toplantısı

TRABZON (AA) - Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen, "Trabzonsporumuzun 16-17 yaş altı takımları Türkiye şampiyonu olabiliyorsa, 1461 Trabzon takımı mütevazı kadrosuyla PTT 1. Lig'e çıkabiliyorsa, Erdoğdu Lisesi dünya şampiyonu olabiliyorsa, bu çocuklardan bizim neden yararlanamadığımızı bir değil, bin defa düşünmemiz gerekmektedir" dedi.

 Divan başkanlık kurulu genel kurul toplantısı, Kadir Özcan Tesisleri Nizamettin Algan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilirken, başkan Ali Sürmen ile üyelerin katıldığı organizasyonda yönetim kurulu üyelerinden kimse yer almadı. 

Katılımcılara hitap eden Sürmen, Türkiye'de futbola yapılan aşırı yatırıma rağmen bu yıl liglerin seyir zevkinden uzak geçmesinin, futbol takımlarının neredeyse tamamına yakınının ekonomik zorluklar içerisinde bulunmasının futbolla ilgili tüm iyi niyetli kişileri kaygılandırdığını söyledi.

Sorunla ilgilenmesi gereken Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve siyasi iradenin, seçim kaygısıyla gerekli tedbirleri almak yerine, borçlanmanın önünü açtığını savunan Sürmen, şöyle konuştu:

"Türk futbolunda yöneticiler, saha sonuçları, günübirlik kaygıları ve seçim beklentileri nedeniyle genç taraftar kitlelerini heyecanlandıracak transferler vadedebilmekte, rakip takım yöneticileri hakkında çatışma yaratabilecek söylemlerde bulunabilmektedir. Kulüplere 25 yıl aidiyet bağıyla bağlanmış üyelerden ya da eski yöneticilerden oluşan siz değerli divan başkanlık kurulu üyelerinin, kulüp işleyişiyle ilgili daha objektif, yol gösterici ve seviyeli açıklamalarda bulunmasına ihtiyaç vardır."

Sürmen, yönetim kurulunun görev süresini uzatmaya yönelik genel kurul kararının yargıda iptal edilmesi sonrası, Yargıtay'ın bu kararı onaması beklenmeksizin kongreye gidilmesi yönünde tavsiyede bulunduklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Bu tavsiyemizi yineliyoruz. Kongre kararı almak hem mevcut yönetim için 2015-2016 sezonu öncesi güvenoyu anlamına gelir. Trabzonspor'u yargı kıskacından kurtarmanın da önü açılır. Neticede bu yıl Trabzonspor bir kongre yaşayacaktır. Biz yönetime seçildiğimizden beri Trabzonsporumuzun çok değerli eski başkanlarıyla istişarelerimizi sürdürmekteyiz. Değerli başkanlarımız ortak kaygısı, Trabzonsporumuzun mali tablosu ve birlik beraberlik duygusunun kaybolmuş olmasıdır. Biz de divan olarak bu kaygıya aynen katılıyoruz."

Trabzonspor'un transfer politikasından kaygı duyduğunu kaydeden Sürmen, "Trabzonsporumuzun 16-17 yaş altı takımları Türkiye şampiyonu olabiliyorsa, 1461 Trabzon takımı mütevazı kadrosuyla PTT 1. Lig'e çıkabiliyorsa, Erdoğdu Lisesi dünya şampiyonu olabiliyorsa, bu çocuklardan bizim neden yararlanamadığımızı bir değil, bin defa düşünmemiz gerekmektedir" değerlendirmesinde  bulundu.

 

- Sümer: "Bir yerde işler yanlış gidiyorsa..."

 

Eski kulüp başkanlarından Özkan Sümer, Türk futbolunda mali sıkıntı bulunmadığını ileri sürerek, yanlış tedavilerin ölümcül sonuçları olacağını vurguladı.

"Bir yerde işler yanlış gidiyorsa, işin içinde yanlış insanlar vardır" diyen Sümer, "İnsanlar yanlış olacak da iş doğru olacak. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Geçmişimiz, günahımız bizi bugünlere taşımıştır. Bu sorunları nasıl yaşadığımızdan daha önemli olan, şu anda o sorunlardan nasıl kurtulmamız gerektiği yönündeki bir fikre, bir yüreğe ihtiyacımız olmasıdır" diye konuştu.

Trabzonspor Kulübü yönetiminden kimsenin katılmadığı divan kurulu toplantısı, üyelerin görüş, düşünce ve önerilerini sunmasının ardından sona erdi.

adminadmin