Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 17-11-2020 09:34   Güncelleme : 17-11-2020 09:37

Türk Futbolu Göz Göre Göre Tükeniyor!

Türk Futbolu Göz Göre Göre Tükeniyor!

Türk futbolu iş bilmez yöneticiler yüzünden iflasın eşiğinde fakat hala akıllanmadık. Özellikle büyük kulüp diye adlandırılan kulüplerimiz borç batağında. Buna rağmen vasat yabancılara milyon Euroları saçıyorlar.

Anadolu da birçok köklü kulüp yok olup gitti ya da yok olmaya doğru gidiyor. Milli Takım’da büyük takımlardan oyuncu yok denecek kadar az. Genelde yurt dışında yetişmiş ya da futbol hayatını yurt dışında sürdüren oyunculardan kurulu.

Kulüplerimize devlet destek olmuş olmasa belki de yok olup gideceklerdi. Bazıları o kadar destek aldığı halde Avrupa Kupaları’ndan men edildiler.

Oysa kulüplerimizin kurtuluşunun alt yapıdan yetişen oyuncularda olduğu aşikâr ama bunun için biraz cesur yönetici ve sorumluluk alacak hocalara ihtiyaç var ya da Trabzonspor gibi Bursaspor gibi kulüplerin transfer yasağı alıp çaresiz kalıp alt yapıdan oyuncu çıkarması gerekiyor.

Galatasaray’da Fatih Terim ilk yıllarında takım iyi olsa bile alt yapından oyuncuları takıma monte ediyordu. Şimdiyse Fatih Terim takımın neredeyse tamamı kötü oynuyorken hatta bazı maçlarda oyunculara kızıp formsuz oyuncuları keseceğini ve gençleri oynatacağını söylediği halde yine kötü oynuyor dediği oyuncularla devam ediyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN