Dünya
Giriş Tarihi : 17-02-2021 07:53   Güncelleme : 17-02-2021 07:53

Türk Yazılımcı İngiltere’de E-Ticaret Platformu Geliştirdi

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Yunus Emre Kelkitli tamamen Türk yazılımcılar tarafından oluşan bir ekiple yeni bir e-ticaret platformu geliştirdi.

Türk Yazılımcı İngiltere’de E-Ticaret Platformu Geliştirdi

2011 yılında gittiği Londra’da ilk zamanlar kira veremediği için sokakta bile yattığını anlatan Kelkitli bugün geldiği durumdan memnun olduğunu ifade etti. “ Londra çok pahalı bir şehir ve ben ilk geldiğimde kiraya verecek param olmadığından sokaklarda yatmak zorunda kaldım. Kapı kapı dolaşarak bez sattım ve bu zaman aralığında internet kafede çalışarak yazılım öğrendim. Şimdi Northampton Üniversitesinden mezun bir iş insanıyım. Bütün bunları azim ve cesaretle yaptım. Çaresizlik bana çarelerimi kendim oluşturmam gerektiğini anlattı ve bu çareleri kendim buldum.”

 

TÜRK GENÇLERİ FIRSAT BULDUĞUNDA ÇOK BAŞARILI İŞLERE İMZA ATABİLİR

Wofret isimli yazılımın tamamen Türk gençlerden oluşan bir ekiple geliştirildiğini söyleyen Yunus Emre Kelkitli “ Türk gençleri çok yetenekli ve zekidir. Fırsat bulduğunda çok başarılı işlere imza atabilir. Onlara fırsat vermekten çekinmeyin. Göreceksiniz çok başarılı olacak ve büyük çapta işlerin altından rahatlıkla kalkacaklardır. Biz, Ali Üsküdar, Serkan Özkan ve Ömer Eren Er ile birlikte tamamen Türklerden oluşan bir ekiple bu işi başardık. Hatta çok daha büyük projelerin de üstesinden geldik. Şimdi de küresel çapta işlerde birlikte çalışıyoruz.” Diyerek ülkesinin insanına duyduğu güveni de dile getirmiş oldu.

Yunus Emre Kelkitli; “Küresel çapta yaptığımız işlerde yeterliliğimizi ve kalitemizi kanıtlamış bulunmaktayız. Çin’de yer alan küresel bir firmaya marka çalışmaları yaptık ve bu işimizde de çok başarılı olduk. Bu alanda da çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanında gıda sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Yaptığımız her işi profesyonel anlayışla ve girişimsel öngörü ile yapıyoruz. Bu sayede de her işte başarılı oluyoruz.” Şeklindeki ifadeleri ile de çalışma şeklini ve prensiplerini ifade etti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN