Samsun Haber
Giriş Tarihi : 26-09-2022 12:33   Güncelleme : 26-09-2022 12:33

Türkiye’nin en büyük kütüphanesinden birisi olacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum İlçesi eski Türk-İş Eğitim Merkezi'nin bulunduğu alana yapılan ve kitap kapasitesi ile fiziki yapısı itibariyle Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacak kütüphanenin inşaat çalışmaları başladı.

Türkiye’nin en büyük kütüphanesinden birisi olacak!

Başkan Mustafa Demir, "Bu proje bizi çok heyecanlandırıyor. Büyükşehir Belediyesi olarak güçlü yeni nesiller yetiştirmek, gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak adına her türlü adımı kararlılıkla atmaya devam ediyoruz" dedi.

Eğitime yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacak kütüphaneyi Samsun'a kazandırıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü iş birliği ile Atakum ilçesindeki yıkılan ‘Türk-İş Eğitim Merkezi’nin olduğu alana inşa edilen kütüphane 7/24 hizmet verecek.

YENİ NESİL KÜTÜPHANE

Şehrin sosyal kalbi olacak; her yaştan, kültürden ve geçmişten insanları birbirine bağlayacak bir yeni nesil kütüphane inşa ediliyor. Verimli çalışma alanları oluşturulurken, sağladığı teknolojik altyapıyla da öğrenme şekillerine farklı bir boyut getirecek. 2024 yılının Aralık ayında Samsun halkının hizmetine açılacak. 2 bin 365 metrekare ticari alan, 27 bin 570 metrekare inşaat alanı, 167 araçlık otopark, 1098 oturma kapasitesi ile 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak kütüphane mimarisiyle de dikkat çekecek. Yeni nesil modern kütüphane, sadece kitap alanı değil, her türden içeriğe sahip ve her yaş grubundan insana açık, yaşayan ve hizmet veren bir mekan olacak.

ŞEHRİN BULUŞMA NOKTASI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapılacak kütüphanenin Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nden sonra kitap kapasitesi ve fiziki yapısı itibariyle Türkiye’nin en büyüklerinden biri olacağını söyledi. “Bu proje beni gerçekten çok heyecanlandırıyor” diyen Başkan Demir, "Kütüphane bittiğinde 7'den 70'e herkes buraya gelecek. Samsun'un buluşma noktası olacak. Teknolojik altyapı desteğiyle de çağa uygun bir şekilde tamamlanacak" dedi.

AMAÇ GÜÇLÜ YENİ NESİLLER YETİŞTİRMEK

Başkan Demir, “Büyükşehir Belediyesi olarak mazimizden bize miras bu güçlü birikimle, güçlü yeni nesiller yetiştirmek, gençlerimizin gelişimine katkı sağlamak adına her türlü adımı kararlılıkla atıyoruz. Eğitimden kültüre şehrin hayatına müthiş bir mesafe kat ettirecek” ifadelerini kullandı.

Recep YAZGANRecep YAZGAN