Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 23-11-2020 06:48   Güncelleme : 23-11-2020 06:48

Ülkenin Büyümesi İçin Devletin Küçülmesi Şarttır

Ülkenin Büyümesi İçin Devletin Küçülmesi Şarttır

Ülkemiz hala katı devletçi sistemle yönetilmektedir. En büyük işveren kuruluşu devlettir. Herkes devletin kapısına gözünü dikmiş “bir an önce devlette iş bulsam da keyfime baksam” telaşı içindedir.

Dünyanın en büyük komünist ülkesi Çin, özel sektörün gelişmesi ve gücü açısından Türkiye’den fersah fersah ileridedir. Ülkemizde iş yapmak için kamu kurumlarında günlerce beklenmek zorunda kalınmaktadır. Memur ve bürokratların kafası “nasıl bir çare bulsam da şu vatandaşın işine engel olsam” zihniyeti içindedir.

Kanunlardaki boşluklar daima vatandaşın aleyhine işletilir. Görevi insanların sorunlarını çözmek olan memurlar, işi çıkmaza sokmak için akla hayale gelmedik türlü türlü fırıldaklar çevirmektedirler. Olur ki bir menfaat ve rüşvet elde ederim diye; en basit bir evrakı dahi işleme sokmaktan çekinir olmuşlardır.

Devlet aygıtını bu kadar hantal ve beceriksiz kılan işte bu “devletçi” zihniyettir. Cumhuriyet kurulalı beri halka tepeden bakan, daima soru soran fakat kendi yükümlülükleri konusunda küçücük bir açıklamaya yeltenmeyen milyonlarca memura sahibiz.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN