Eğitim
Giriş Tarihi : 05-10-2020 09:54   Güncelleme : 05-10-2020 09:54

Uluslararası Öğrenci Ücretlerinde Yüzde 40 İndirim Yapıldı!

Öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla hareket eden Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) yönetim kurulu 1 Ekim 2020 tarihli toplantısında uluslararası öğrencilerin öğrenim ücretlerinde yüzde 40 indirim yaptı.

Uluslararası Öğrenci Ücretlerinde Yüzde 40 İndirim Yapıldı!

Söz konusu kararda Covid-19 pandemisi nedeniyle 2020-2021 Akademik Yılı Güz Dönemi için alınacak öğrenim ücretlerinde yüzde 40 oranında indirim yapılması oy birliği ile kararlaştırıldı.

 

DERS KAYIT TARİHİ UZATILDI

OMÜ yönetim kurulu uluslararası öğrencilere yaptığı indirimin haricinde ders kayıt tarihini 7 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar uzattı. “İndirimden önce kayıt yapan uluslararası öğrenciler unutulmadı” Son olarak kararda; öğrenim ücretlerini yatıran ve ders kayıt işlemlerini karardan önce gerçekleştiren öğrencilere, bahar dönemi öğrenim ücretlerinde yüzde 40 oranında düşürüleceği belirtildi. “Rektör Ünal: yaşanan sorunları en aza indirmek bizlerin temel gayesi” İndirim kararıyla ilgili bilgi veren OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal: “Covid-19 pandemisinin dünyaya ve ülkemize getirdiği olumsuzluklar her alana yansıdığı gibi eğitim alanına da yansımıştır.

Özellikle Üniversitemizin eğitim alanında ve öğrencilerimizin pandemiden dolayı yaşadığı sorunları asgari düzeye indirebilmek bizlerin temel gayesidir. Bu gaye doğrultusunda uluslararası öğrencilerimizin yaşadığı sorunları dinleyerek ve göz önünde bulundurarak öğrencilerimizin öğrenim ücretlerinde yüzde 40 oranında indirim yapılmasını kararlaştırdık.” şeklinde konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN