Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-10-2021 07:26   Güncelleme : 14-10-2021 07:26

Üst Aklın suikast listesinde kimler var!

Kılıdaroğlu, “İş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezse bir gerilim olmaz. Siyasi cinayetler... Böyle kaygılarım var” derken, siyasi cinayetler işleyebilecek hangi ‘belli grupları’ gözünün önüne getirdi anlayamadık.

Üst Aklın suikast listesinde kimler var!

Bakan Soylu’nun, “Sınırlarımızda PKK’lı terörist sayısı 181’e indi” açıklaması, bu örgütün siyasi cinayet işleyebilme kabiliyetinin kalmadığını gösterdiğine göre kim olabilir o ‘belli gruplar’?

Kılıçdaroğlu, siyasi cinayetler işleyebilecek bir grup veyahut yapılanmayı işaret etmeden önce Misak-ı Milli sınırları içinde yer alan Kobani’deki Amerikan üssüne, buradan silah yardımı alan YPG’ye dikkat etmelidir.

Değil mi ki beş altı yıl öncesine kadar Türkiye’de patlatılan bombaların ülkeye girişi Kobani üzerinden gerçekleşiyordu.

Türk Ordusu Suriye’nin kuzeydoğusunda YPG mevzilerini vururken, Amerika, DAEŞ tehdidini bahane ederek YPG’yi hem askeri lojistik hem de ekonomik olarak desteklemeye devam ediyor.

Üstelik bu destek Türkiye’nin ısrarla YPG ile PKK arasında bir fark olmadığını delilleriyle ortaya koyuyor olmasına rağmen hız kesmiyor.

Bir soru daha;

13 Ocak 2018 tarihindeki konuşmasında “Bana TOMA’nın üzerine çıkacak il başkanı lazım…” diyen kimdi?

İpucu; CHP İstanbul İl Kongresinde Canan Kaftancıoğlu seçilebilsin diye söylenmişti bu söz…

O Kaftancıoğlu ki, TOMA’nın üzerine çıkacak potansiyele sahip bir il başkanı olarak sadece Gezi Kışkırtmalarına methiyeler düzmekle kalmıyordu;

PKK’lı terörist Sakine Cansız hakkında yaptığı paylaşımları,

DHKP-C'li Helin Bölek ve MLKP kurucusu Hasan Ocak için CHP logosuyla, “Hasan Ocak yaşıyor. Komutana bin selam!” cümleleri…

Aynı minvalde bir soru daha;

Her Allah’ın günü erken seçim nakaratı yapan bu lider, erken ya da vaktinde yapılacak seçimlerde, beklediği sonucu alamayınca ki alamayacağını biliyor; İl başkanlarına ‘Sokağa çıkın, TOMA’ların üzerine çıkın!’ çağrısı mı yapacak?

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN