Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 08-08-2016 14:05   Güncelleme : 08-08-2016 14:05

Uydum Hocaya Girdim Hapse

Sokakta yürürken elimizin bir mehdi adayına, Peygamberi her gece rüyasında gördüğünü, sürekli Allah ile irtibat halinde olup, gaipten haber aldığını söyleyen birilerine çarpma ihtimalinin çok yüksek olduğu günlerden geçiyoruz.

Uydum Hocaya Girdim Hapse

Unutmayınız ki; Allah ile aldatanların suçlarının yarısına, aldananlar da, onlara prim verenlerde ortaktır. Sonrasında kimse “Ben aldandım” diye şikâyet etmesin.  Zira sen baştan aldanmaya oynuyorsun ve sonunda da şikâyet etme hakkına sahip değilsin.             

İyi ameller yapmadan, peşine düştüğün hocanın doğrudan seni Cennete götüreceğine inanıyorsan, Kur’ana göre değil de, hocanın dediğine göre yaşıyorsan, “Ama ben aldatılmışım” adlı gişe rekorları kıran daha çok filmler çekilir…

 Kayıtsız, şartsız iman edilmesi gereken tek kitap Kur’anı Kerim’ken, izinden gidilecek tek önder Peygamberken, sen tutup; “En iyisini benim hocam bilir. O ne diyorsa doğrudur” dersen, Allah’ın birçok ayette söylediği “Hiç akletmez misiniz? Hiç düşünmez misiniz?” dediği ayetlere muhalefet etmiş oluyorsun.

“Benim hiç aklım yok, ben düşünmekten çok uzağım. O nedenle aklımı hocalarıma ipotek ettirdim. Benim yerime onlar düşünsün, bende onların dediklerini yaparım” demek oluyor bu. Akıl bahşedilen, en kutsal yaratılmış olan insanın bu kadar alçalmaması lazım.

İnsanı bitki olmaktan ayıran akıldır. Bir bitki gibi yaşamanın âlemi yok.            

Düşünen, sorgulayan ve araştıran insanlar ancak doğruyu bulabilir. O nedenle hocalarınızın yaptıklarını, dediklerini sorgulamaktan hiç çekinmeyin.  Söylediklerinin ayetler ile örtüşüp örtüşmediğine bakın. Bunu yapınca, kokmayın dinden çıkmış olmazsınız. Aksine doğruyu bulursunuz.

 Bizler insanız. Hiçbirimizin ve dahi hocaların arkasında yanlış yaptığında, söylediğinde sürekli uyaracak bir Cebrail A.S yok. İnsan beşerdir, şaşar, yanılır. Ama bize her iki dünya saadetini sağlayacak, şaşmayan bir Kur’an varken, mutlu olmak ve Cennete gitmek için dolambaçlı yollardan gitmenin, yolu uzatmanın anlamı yok. Keza Kur’an haricindeki her yolun sonu çıkmaz sokaktır.            

Ne diyor Kaf suresinin 45. ayeti; “Sen bu Kur’an ile öğüt ver”           

Demek ki öğüt alınacak tek kitap, hocaların değil, Allah’ın kitabıdır. Kur’an ile gidilmeyen yolların sonunu işte bu günler de; “Uydum hocaya, girdim hapse” diyenlerden çok görüyoruz. Burada iş sadece hapse girmekle bitse iyi, lakin Ahiret saadetini de kaybetmek var. Bu ne büyük hüsrandır.

Safiye Çetinkaya      

 

 

adminadmin