Güncel
Giriş Tarihi : 19-11-2015 20:47   Güncelleme : 19-11-2015 20:47

Vaski Erciş Şubesi’nden Hummalı Çalışma

Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, Erciş ilçesinde hizmetlerine devam ediyor

Vaski Erciş Şubesi’nden Hummalı Çalışma
Van Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı, Erciş ilçesinde hizmetlerine devam ediyor.
Avrupa Birliği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ortaklaşa finanse edilen ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Plan Proje ve Yatırım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Erciş İçme Suyu Temini Projesi için çalışmalar devam ediyor. Erciş’te içme suyu sorununu büyük ölçüde çözecek olan bu proje ile 200 kilometrelik şebeke ve su isale hattı, terfi merkezlerinin yapımı, 16 bin abonenin bağlantılarının yenilenmesi, su saatlerinin değişimi hedeflenirken, Işıklı Mahallesi’nde yapımına başlanan içme suyu arıtma tesisi inşaatının yüzde kırkı ise tamamlanmış durumda. Yaklaşık 7 milyon maliyeti olan ve 2016 yılında teslim edilmesi planlanan bu projenin tamamlanması ile ilçedeki içme suyu sorunun 50 yıllığına çözülmesi bekleniliyor. Ayrıca Vanyolu Caddesi başta olmak üzere ilçede başlatılan su hattı yenileme çalışmaları da devam ediyor.
Diğer taraftan ilçeye bağlı Gölağzı Mahallesi’nde İller Bankası’ndan alınan kredi ile finanse edilen atık su arıtma tesisi inşasına da devam ediliyor. 22 dönümlük arazi üzerine kurulan tesisin yüzde altmışlık kısmı tamamlanırken, projenin bitmesi durumunda ilçenin katı atık sorununun 30 yıllığına çözüleceği belirtiliyor. İlçede bir ilk niteliği taşıyan ileri biyolojik tesisin ise 2016 yılında teslim edilmesi hedefleniyor.
Erciş Belediyesi Eş Başkan Vekili Güler Avcı ve Belediye Eş Başkan Yardımcısı M. Nuri Çiçek ise, devam eden çalışmaları inceleyerek bilgi aldı. VASKİ Erciş Şube sorumluları, Gölağzı Mahallesi’ndeki katı atık artıma tesisi inşaatını ziyaret eden belediye heyetine bir takım bilgilendirmelerde bulundu.
Buradan ayrılan belediye heyeti, daha sonra Çelebibağ Mahallesi’nde VASKİ’nin devraldığı arıtma tesisini ziyaret etti.
VASKİ Erciş Şubesi, ihale ettiği kanalizasyon ve içme suyu hatları dışında son bir ayda beş bin metre içme suyu hattı, iki bin metre kanalizasyon hattı çekerek iki adet de sondaj çalışması gerçekleştirdi.
adminadmin