Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 05-04-2021 10:21   Güncelleme : 05-04-2021 10:21

Vatandaş Bir Yusuf Arıyor!

Vatandaş Bir Yusuf Arıyor!

Malum isim tercih edilirken sevilen insanların, yer ve zamanların ya da olayların adları genelde tercih ediliyor. Dere, tepe, taş toprak isimlerini insana vermek doğru değildir.

Benim ismin Eyüphan, zamanında dünya görmüş, ufku açık  Hayriye hanım adında bir anne annem vardı, 50-60 yıl önce İstanbul’da yaşamıştı. Eyüb sultanın Eyüb’unu Fatih Sultan Mehmed Hanın Han’ını birleştirip Eyübxan adını bana vermişler. Tabi yeni Türkçe ismime bir rötuş atmış ve (b) harfini (p) yapmış, boğazdan gelen (x) harfini da yumuşatarak (h) yapmış, o da ayrı bir dert.

Mesela benim bir oğlumun ismi Mücahit’tir Rus ordusuna karşı Afgan mücahitlerinin dillere destan mücadelesinin etkisiyle Mücahit isimi tercihimiz olmuştu, Bir diğerinin ismi Mehmet Mevlut’tur Mevlit kandili gecesinde dünyaya gelmişti, o münasebetle o adı tercih ettik vs.

Peki 2020 yılında erkeklerde Yusuf ismi kız çocuklarında ise Zeynep isminin en çok tercih edilmesi ne anma geliyor acaba? Allah en doğrusunu bilir ama ben bu konuda bir değerlendirme yapmak istiyorum.Özellikle Yusuf isminin tercih edilmesi konusunda.

Birincisi ikisi de İslami isimlerdir ve bu ismi tercih edenler İslam’a karşı muhabbet besledikleri anlaşılıyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN