Sağlık
Giriş Tarihi : 30-04-2022 13:35   Güncelleme : 30-04-2022 13:35

Veteriner Hekimlerin Sağlık Personeli Özlük Haklarından Yararlandırılmasını Bekliyoruz!

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz, "Bugün için en hayati desteklerin başında veteriner hekimlerin sağlık personeli özlük haklarından yararlandırılması, sağlıkta şiddet yasasına dâhil edilmesi ve fiili hizmet zammı gelmektedir" dedi.

Veteriner Hekimlerin Sağlık Personeli Özlük Haklarından Yararlandırılmasını Bekliyoruz!

 

Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Habip Muruz, Dünya Veteriner Hekimler Günü vesilesiyle yayınladığı mesajında şunları söyledi: "Dünya Veteriner Hekimler Günü 30 Nisan 2022 Cumartesi günü "Veteriner Hekimlerin Dayanıklılığının Güçlendirilmesi" ana teması ile kutlanacaktır.

Veteriner hekimlerin görev ve sorumluluklarını yürütürken karşılaştıkları zihinsel ve fiziksel yükleri hafifletmek, zindelik ve dayanıklılıklarını sürdürmek için uygun araçlara ve desteğe ihtiyaç duyarlar. Veteriner hekimler, uygulamalarında meydana gelebilecek günlük zorluklar ve krizlerin üstesinden gelmek için bugün daha donanımlıdır. Fakat, yeterli eğitim, öğretim, rehberlik ve mesleki dayanışma ihtiyaçların karşılanmasında yeterli değildir.

Bu amaçla, hükümetler tarafından uygun destek gereklidir. Bugün için en hayati desteklerin başında veteriner hekimlerin Sağlık Personeli Özlük Haklarından Yararlandırılması, Sağlıkta Şiddet Yasasına Dâhil Edilmesi Ve Fiili Hizmet Zammı gelmektedir.

Bu talepler karşılanıncaya kadar bir sağlık meslek odası olan veteriner hekimler odamızın/odalarının mücadelesi kesintisizi sürdürülecektir.

Recep YAZGANRecep YAZGAN