Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-07-2021 14:56   Güncelleme : 13-07-2021 14:56

Vezirköprü Oymaağaç Kazı Heyeti Samsun’da

2005 yılında yüzey araştırmalarına, 2007’de ise kazı çalışmalarına başlanan Veizrköprü Oymaağaç kazılarına bu yıl yine Alman asıllı Türk vatandaşı Prof. Dr. Rainer Ö. Chizchon başkanlığında devam ediliyor.

Vezirköprü Oymaağaç Kazı Heyeti Samsun’da

Kazıda Uşak Üniversitesi Arkeoloji bölüm başkanı Prof. Dr. Chizchon’unun yanı sıra Uşak Üniversitesi’nde görevli Dr. Mehmet Ali Yılmaz, Hitit Üniversitesi’nden katılan Dr. Emrullah Kalkan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcisi Bayhan Mert Erol başta olmak üzere yaklaşık 20 kişilik uzman bir ekip görev yapacak.

Asgari 6.000 yıllık tarihin izlerini taşıyan Oymaağaç’ın Hititler’in  kutsal şehri Nerik olduğu bilinmektedir. Bugüne kadar yapılan kazılarda yer altı merdiveni, kutsal çeşme ve çivi yazısı tabletler gibi yüzlerce kıymetli eser bulunan bu bölgede Kalkolitik döneminin ve Demir Çağı’nın izlerine rastlanıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığını izni ve Türk Tarih Kurumu’nun maddi desteğiyle devam eden bu kazı çalışmaları Bafra İkiztepe kazısıyla beraber sadece ilimiz ya da ülkemiz için değil, insanlığın kültür mirası adına da büyük önem taşıyor.

Temmuz ayı itibariyle yeniden başlayan kazı çalışmaları 15 Eylüle kadar devam edecek.

Kazı alanına gitmek isteyen vatandaşlarımız Samsun İl Kültür Müdürlüğü aracılığıyla önceden randevu alarak bölgeyi ve kazı faaliyetlerini ziyaret edebiliyor.

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN