Teknoloji
Giriş Tarihi : 28-11-2022 12:04   Güncelleme : 28-11-2022 12:04

Webcam Nasıl Kapatılır

Webcam Nasıl Kapatılır

Web kamerası (webcam), görüntünüzü işleyerek karşı tarafa veya karşı bir sisteme aktarmaya yarayan kamera sistemidir. Web kamerası kullanarak toplantılarda konuşma yapabilir, görüntülü sohbet özelliği olan sistemleri kullanabilir, kamera görüntünüzü başka sistemlere aktarabilirsiniz. Kamera olarak kullanabileceğiniz web kameranız bilgisayarlarda hali hazırda bulunmaktadır. Kamera bulunmayan sistemlere ek olarak cihazınıza bir kamera bağlanması gerekmektedir.

 

Konu detaylarına başlamadan önce, kullandığınız cihazların güvenliğini sağlamak adına kesinlikle ücretli antivirüs programlarını tercih etmenizi öneriyoruz. Sonrasında sistemi ve programları güncel tutmanız gerekiyor.

 

 Web Kamerası Nasıl Açılır?

 

Web kameranızı açmak için bir kameraya sahip olmanız gerekmektedir. Kameranızı edindikten sonra kullanmaya hazır hale getirmek için bir takım ayarlar bulunmaktadır. Bunları ayarlamak için cihazınızın ayarlar kısmından kamera ayarlarınızı bulmanız gerekmektedir. Kamera ayarlarınıza eriştikten sonra kamera özelliğinizi aktif duruma getirmeniz gerekmektedir. Aktif duruma gelen kameranız siz istediğinizde kayıt yapmaya başlayacak hale gelecektir. İster video çekerek kayıt alabilirsiniz ister web kameranız ile fotoğraflar çekebilirsiniz. 

 

Web Kamera Casusluğundan Nasıl Korunur?

 

Kamera casusluğundan korunmak için cihazınızın kamera kısmına küçük bantlar yerleştirebilirsiniz.

Günümüzde birçok ünlü iş insanı bu yöntemi kullanmakta. Donanımsal olarak kamera casusluğundan korunmak istiyorsak bilmediğimiz yazılımları, sistemleri, uygulamaları cihazımıza indirmemeliyiz. Bu adımlara dikkat ederek kamera casusluğundan korunabilirsiniz. Sadece web kameranızı gizleyerek casusluklardan korunamayabilirsiniz. Hali hazır da bulunan sistemlerin ses kaydı yaptığını unutmadan geçmek ayıp olur. Varsa gerekli programlardan mikrofonunuzu ve kameranızı gerekmediği zamanlarda kapatabilirsiniz. Bu şekilde cihaz kamera veya ses casusluğundan korunma sağlayabilirsiniz.

 

Sıradaki öneri konular: Windows 11 ücretsiz antivirüs programı ve virüs programının sildiği dosyaları geri getirme

Daha fazla haber için: https://www.andronova.net

 

 

 

 

 

Recep YAZGANRecep YAZGAN