Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 20-10-2020 09:49   Güncelleme : 20-10-2020 09:49

Yabancı Oyuncu Farkı!

Yabancı Oyuncu Farkı!

Yabancı oyuncu farkı diye başlık attım çünkü iki takımın yabancıları skoru belirledi.

Bir takımın yabancıları yaptıklarıyla, bir takımın yabancıları da yapamadıklarıyla sonucu belirledi. İki takımın yabancılarına yer değiştirsek skor ne olurdu bir düşünelim.

Samsunspor da eksik oyuncu olması tabii ki bir dezavantaj ama dışardaki oyuncular da oynayanlarda bu takımın bir parçasıdır. Maçı kazanan İstanbulspor’u tebrik etmek gerekir çünkü her hattıyla Samsunspor’dan iyiydiler ve bütün yabancı oyuncuları da sahadaydı. Bizim yabancılar ise sahadakiler de saha dışındakilerde oyunda yoktu! İstanbulspor,  rakibi Samsunspor’u taktiksel açıdan da iyi analiz etmiş ve en önemlisi de bütün takım maçı kazanmayı Samsunspor’dan daha fazla istedi.

Maçı kazanmak istemek sahada mücadele etmek ve doğru işleri yapmakla oluyor. İstanbulsporlu oyuncular çok doğru işler yaptı. Hücum hattı maç boyunca sürekli pres yaptı. Defans ve orta saha bize top yapacak alan bırakmadı. Samsunspor da mecburen topu altı pasa şişirdi durdu. Kalecinin boy avantajı ve yan toplarda iyi olduğu bilindiği halde ısrarla yüksek top oynadık. Rakip takım kalecisi de zorlanmadan gelen topları topladı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN