Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-02-2019 13:39   Güncelleme : 28-02-2019 13:39

Yanlış yaptık diyerek Yedaş aylar sonra ikinci kez KDV istiyor!

Yanlış yaptık diyerek Yedaş aylar sonra ikinci kez KDV istiyor!

Sinop YEDAŞ’a elektrik bağlantısı için müracaat eden Serkan Yücel’den bütün işlemler bittikten ve ödemesi yapıldıktan aylar sonra KDV’yi almayı unuttuk denilerek yeniden para istendi.

Serkan Yücel konuyla alakalı olarak şikayet portalına şunları yazdı:

BAĞLANTI YAPILDIKTAN SEKİZ AY SONRA YENİDEN PARA İSTEDİLER

“2017 yılında elektrik için başvurduğumuz firma 2018 5. ayında 1.622 TL bedeli IBAN hesaplarına yatırmamız karşılığında bağlantı anlaşmamız sağlanıp elektriğimizin bağlanacağına dair bir evrak gönderdi ödemeyi birkaç gün içinde yatırdım 1 ay içinde elektriğimiz bağlandı.

Aboneliğimiz oldu ve bu aya kadarda ödemelerimizi eksiksiz yaptık.

Kendileri 15 gün öncesine kadar şahsıma ulaştı ve yanlışlıkla anlaşmadaki bedelde hata olduğunu ve KDV tutarının girilmediğini ve bu bedelin IBAN hesaplarına yatırılmasını istediklerini söylediler.

Bağlantı yapıldıktan 8 ay kadar sonrası bu evrak istedim kendilerinden.

Mail attılar, maille gelen iki evrakta bağlantı anlaşmasından 6 ay sonrasına yeni bir bağlantı anlaşması ve fatura içeriyor bende haklı olarak itiraz dilekçesi ile hem Sinop müdürlüğüne hem de firmanın Samsun merkezine gönderdim.

Bir hafta sonra Sinop müdürlüğünden dilekçeme cevap olarak parayı yatırın aksi halde hukuki işlem başlatılacaktır denen bir cevap aldım.

Aklımın almadığı durum ise bir sözleşme yapılıyor parayı yatır hizmeti al türünden.

Parayı yatırıp hizmeti alıyoruz 6 ay sonra eksiklik yapmışız paranın kalanını yatır.

Burada beni alakadar kılan durum nedir anlayamadım ve yanlışlıkla parayı ben eksik yatırsam zaten işimi görmezdiniz ben tam yatırdım ve hizmeti sağladınız şimdi eksik olan durum şirketin kendi problemiyken bu şahsıma yıkılmakta ve hukuki olarak tehdit edilmekteyim.

YENİ BİR DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ Mİ!

Bu hesabı yanlış yapan kimse ondan sorulması gereken hesap şahsımdan sorulmaktadır. Bu nasıl bir şirket bu nasıl bir işleyiş hesabı dahi yanlış görüp müşteriden tahsil etmek isteyen geri kalmış bir sistem değil de nedir. Ben bu durumdan şikayetçiyim.

Benimle ilgili yazışmaları ektedir. Tüm herkesin bu durumu görmesini istiyorum”

Öte yandan Serkan Yücel’e aylar sonra gelen ödeme emrine benzer ihbarnamelerin başkalarına gitme ihtimali YEDAŞ ya da YEDAŞ’ta görevli art niyetli kişilerin yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirmiş olabileceklerinden şüphe edilerek, YEDAŞ Genel Müdüründen konuya açıklık getirmesi isteniyor.

adminadmin