Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-07-2017 15:08   Güncelleme : 02-07-2017 15:08

Yaşarken kıymet verip ölünce rahmet dilemek...

Dibinizdeyken kıymet bilin ve dört elle sarılın. Yanınızdayken huzurlu yaşayın ve zamanı değerlendirin. Sağ iken, sağlam iken, yüzüne söyleyin değerli olduğunu, önemsediğinizi, bilgisini, duruşunu, kalitesini bildiğinizi. Ve bilsin, bilmesi gereken.

Yaşarken kıymet verip ölünce rahmet dilemek...

KIYMETİ, SAHİBİ, KIYMETLİ ( DOĞRU) ZAMANI İÇİNDE BİLİNCE KIYMETLİ......Badem gözlü yapmayın lütfen beni de öteki insanlar gibi.Yani si, yaşarken bir insanın yaptığı iyilik ve güzel şeyler için tebrik edin, ardından atıp tutmayın.

Gönlüne giden bir yolu, gönlüne kan pompalanırken bulmyı deneyin ki, o gönül yaşarken size tebessüm etsin.

İnsanın ölüsü, yüreğin cansızı ne sizin iltifatınıza kulak verebilir, ne de bir ufak ve karşılığı olur.

SEVDİKLERİNİZE BİR İYİLİK YAPIN, ONLARI ÖLMEZDEN EVVEL BADEM GÖZLÜ BİLİN, Kıymetleri yanınızdayken olsun, değerli olduklarını gözlerine haykırın. Kaybedince manası kalmaz cümlenin, kelimenin, sesin ya da sözün.

Elden gidince sizi duyamaz insan, bilmez ne düşündüğünüzü. Önemini, yerini, değerini.

Nedendir bilinmez, yaşıyorken değil, ölünce insanların ya kıymetini anlayan, ya da abartan bir dokumuz var. KIYMETE BİNMESİ MERHAMET HİSSİYATINDAN MIDIR? ÖLÜP GİTMİŞ, BİTMİŞLİK FİKRİ İÇİNDEKİ ACIMADAN MI? Bir daha ortada olmayış mı?İyi şeyler söyleyip son görev yerine getirmek mi? Yoksa hakikaten kıymetli olup da değerini kaybettiği için bilmek mi ? Bunlardan hangisi iyi tartmak lazım.

Tanınmış insanların yaşıyorken ardından konuşup, önemsemeyip, paparazi olacak malzemeler ortaya çıkarıp, öldükten sonra çok kıymetliydin demeler acaba ne kadar isabetli?

İbrahim Erkal, Muhsin Yazıcıoğlu,Necmettin Erbakan ve daha nicesi.... Bu insanlar yaşarken muhakkak sevenleri vardı lakin, öldüklerinde şu kadar da büyük bir değerdi ya , kıymeti bilinmedi cümlesi bir insana yapılabilecek en büyük haksızlık. Sizin ve fikrinizin ölü biri için artık bir değeri ve kıymeti yok. Ardından bir fatiha okumak mantıksal olarak bakarsanız, kuracağınız tüm şişirme cümlelerden daha faydacı. Çünkü sizin vicdanınıza değil, ona kazanç sağlayan nokta orası.

Sevdiklerinize, onları sevdiğinizi söyleyin... Kıymetin altına eksikleri, aksaklıkları, değersiz tarafları itin elinizle.

Canın içinde saklayın, can dediklerinizi, kimsecikler bir şey yapamasın. Egonuzu değil paylaşımınızı yükleyin yüreğinize, gözünüze, hatıranıza.

YAŞARKEN KIYMET BİLİN Kİ, YAŞARKEN KIYMETLİ OLASINIZ.

HESAPSIZ, ÇOK SEVİN, EN SEVGİLİ SİZİN YOLDAŞINIZ OLSUN. 

Recep YAZGANRecep YAZGAN