Genel
Giriş Tarihi : 20-02-2018 11:41   Güncelleme : 20-02-2018 11:41

YEDAŞ Elektrik Direği Dikmek İçin Ağaç Katliamı Yaptı

YEDAŞ Çorum merkeze bağlı Boğabağı köyünde elektrik direği dikmek için meyve ağaçlarını kesti.

YEDAŞ Elektrik Direği Dikmek İçin Ağaç Katliamı Yaptı

Çorum merkeze bağlı Boğabağı köyünde kendilerinden habersiz bağlarına elektrik direği dikildiğini gören köylüler şok geçirdi.

Köyde oturmayan ama çiftlik işi ile uğraşan bir kişinin kendilerinden habersiz bağlara elektrik direği yerleştirilmesi için YEDAŞ ekiplerine haber verdiğini ve YEDAŞ ekiplerinin bağlarındaki meyve ağaçlarını keserek elektrik direği diktiğini iddia eden köylüler, kesilen meyve ağaçlarından dolayı zararının karşılanmasını istiyor.

Bağındaki meyve ağaçlarının kesilerek yerine elektrik direği dikildiğini belirten mağdur köylü Mustafa Çırıl, olayın ardından Jandarmaya suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Köyde oturmayan ama çiftliği olan bir vatandaşın kendilerinden habersiz bağlarına elektrik direği dikilmesi için YEDAŞ ekiplerine haber verdiğini ve YEDAŞ'ın ağaçları keserek elektrik direği diktiğini öne süren Çırıl; "YEDAŞ ekipleri kimseden izin almadan bizim bağlarımızdaki meyve ağaçlarını keserek yerine elektrik direği dikti. Bu diktirende köy de oturmayan bir vatandaş. Yaklaşık 80 tane ağaç kestiler. Köylülerimizin çoğu mağdur. Dün Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden ekipler geldi araştırma yaptı. Biz de Jandarmaya başvurduk. Jandarmada olay ile ilgili gerekli soruşturmayı başlattı. Bizim bu mağduriyetimizin bir an önce çözülmesini istiyoruz” diye konuştu.

Çorum Hakimiyet – Fatih Battar

 

 

 

adminadmin