Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 21-09-2020 10:04   Güncelleme : 21-09-2020 10:05

Yetkili Servisin, Yetkisiz Elemanları!

Yetkili Servisin, Yetkisiz Elemanları!

Müşteri açısından aldığınız bir ürünün güvencesi yetkili servislerdir. Bu sayede karşılaşacağınız bir problem de karşınızda kurumsal bir güvencenin olması tüketici olarak elinizi güçlendirmektedir. Bu olması gereken ideal bir durumdur.

Peki, uygulamada durum nasıldır? Tüketici memnuniyetinin yerlerde süründüğü bir manzara ile karşılaşmanız sürpriz olmayacaktır. Malı satıncaya kadar size kral muamelesi yapan firmalar, bir problem sonrası kendilerine döndüğünüzde sizi dövmediklerine dua edersiniz. Yetkili servis konusunda en büyük sıkıntı otomobil bakım servislerinde yaşanmaktadır. Aracınız aynı zamanda bir emniyet parçası olarak can taşıdığı için yetkili servisi tercih etmeniz doğaldır.  

Periyodik bir bakım için servise gittiğinizde standart olarak; yağ ve filtre değişimi talep edersiniz. Aracınızı teslim alan eleman açık kapı bırakmayı ihmal etmez. “Efemdim, ekstra şeyler çıkarsa biz sizi ararız!” diyerek vedalaşırsınız. Eleman faturayı şişirmek adına aracın adeta ağzından girip burnundan çıkarak belki bir süre daha idare edecek ne kadar parçası var ise değişmesi gerektiğini ifade ettiğinde iki arada bir derde kalırsınız.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN