Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 12-10-2017 08:49   Güncelleme : 12-10-2017 08:49

YÖK Hakkında Suç Duyurusu

‘YÖK’te Hiç FETÖ’cü Yok mu’ başlıklı yazımın ardından bana YÖK Başkanı Yekta Saraç ve ilgili YÖK bürokratları hakkında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılmış bir suç duyurusu ulaştırıldı.

YÖK Hakkında Suç Duyurusu

Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Tahir Çalgüner, YÖK Başkanı Yekta Saraç ve ilgili YÖK Bürokratlarını, ‘Görevi ihmal, görevi kötüye kullanma ve hukuksuz uygulamalara yardım yataklık ve koruma kayırma’ suçlarından dava etmiş.

Şikayet dilekçesine suç tarihi “15 Temmuz 2016 öncesi ve sonrası ve 2 Ekim 2017 tarihine kadar her gün devam etmekte” diye yazılmış.

Dilekçenin YÖK Başkanı Yekta Saraç ve ilgili YÖK bürokratlarının suçları hakkındaki tafsilat kısmında Tahir Çalgüner aynen şunları yazıyor;

“15 Temmuz 2017 öncesi ve sonrası Cumhurbaşkanlığı makamına verdiğim 5 adet belge ve şikâyetlerimin, YÖK başkanlığına gönderildiği halde dilekçelerime cevap verilmemiştir.

Gazi Üniversitesi Rektörü İbrahim Uslan;  Gazi Üniversitesi eski ‘Cemaatçi’ yönetiminin mütemmim cüzü olmakla birlikte, Cemaatle mücadelede etkin bir mücadele içinde değildir. YÖK Başkanı ise, kendisini korumakta ve kollamakta, bu durumu bildiği halde kasten göz yummaktadır.

En son olayda da; doktora tez danışmanımın atanması konusunda zorluklar çıkarmakta bölüm hocalarını baskı altında tutmaktadır. mahkeme kararlarını da kelime oyunları yolu ile yerine getirmemekte bir beis görmemekte, bürokratları ise Danıştay Başkanlığı nezdinde dosya takipçiliği yapmaktadır.

YÖK Başkanı ise;  Kendi ifadesiyle;  Gülen cemaatiyle mücadelede  "eli kolu bağlı",  idari maslahatçı ve basiretsiz tutumunu,  iltisaklı ve kripto akademisyenler ile mücadele konusunda da sürdürmekte olduğu; 15 Temmuz öncesi ve sonrası savcılık yolu ile gelen tüm dosyaları "inceleme"  adı altında kapatarak konunun yargıya intikal etmesini önlemesiyle de sabittir.

Kendi kurumu içinde bile kapsamlı bir FETÖ ve uzantıları operasyonu yapamadığı ise aşikârdır.

Güven endeksi düşük, şaibeli bir YÖK, maalesef; üniversitelerdeki cemaatle mücadele konusuyla birlikte mobbing faaliyetlerini ve hukuksuz İşlemlerini önlemede bir engel haline gelmiştir.

Şikâyetimin ilgili KHK gereği; adi ceza yargısına intikal ettirildiğinde de, örnek olaylar ve şahit ifadeleriyle görüleceği üzere;  görev ihmali ve aklayıcı faaliyet içinde olan YÖK Başkanı ve bürokratların bu faaliyetleri açıkça ortaya çıkacak bağımsız ceza mahkemelerinde de tescil edilecektir.

Milli Eğitim Bakanı'nın;  Gazi üniversitesi eski Rektörü Süleyman Büyükberber ve yardımcısı yeni Rektör İbrahim Uslan hakkında işlem yapmayan, YÖK Başkanı Yekta Saraç için yargılama izni vererek hakkında ceza davası açılması gerekmektedir.

İş bu şikâyet dilekçesi ile YÖK başkanlığından sözde konunun araştırılması talebi yönünde;  YÖK Başkanlığından cep telefonu ile aranmamam konusunu ve hâkim dışında kendilerine de bir açıklamada bulunmayacağımı da peşinen bildiririm.

Şikâyetimin;  gereği yapılması üzerine Ankara Cumhuriyet savcılığı nezdinde Anayasal suçlarla mücadele savcılığına bildirilmesini gereği yapılmak üzere kamu davası açılmasını arz ederim.”

Recep YAZGAN

adminadmin