Genel
Giriş Tarihi : 03-03-2021 10:26   Güncelleme : 03-03-2021 10:27

Yüzde En Görünür Estetik Etkiyi Yaratan Dudak Dolgusuna Uygunmusunuz?

Yüz bölgesinde en fazla dikkat çeken bölgelerden biri de dudaklardır.

Yüzde En Görünür Estetik Etkiyi Yaratan Dudak Dolgusuna Uygunmusunuz?

Dudakların dolgun olması için tek yöntem olan Dudak Dolgusu Quartz Klinikte uygulanan yüz estetiği uygulamalarından biridir. Heyecan verici ve dolgun dudaklara sahip olmak için dudak dolgusu estetiğini öneriyoruz.

 

Dudak Dolgusunu Kimler Yaptırabilir?

Dudak dolgusu, gelişimini tamamlamış 20 yaşından büyük kişilere rahatlıkla uygulanabiliyor. Dudak dolgusu en fazla, dudakları ince olan kişilere, dudak çizgisi açık pembe olan yani belirsiz görünen kişilere, dudakların şeklinde asimetri olan kişilere ve dudaklarının biraz daha büyük görünmesini isteyen kişilere uygulanıyor. Dudak dolgusu uygulamasıyla dolgun ve çekici dudaklara sahip olunuyor. Böylelikle kişi partneri tarafından da daha seksi bulunuyor.

 

Dudak Dolgusu İçeriği?

Dudak dolgusu estetiğinde insan vücuduyla uyumlu hyalüronik asit kullanıyor. Hyaluronik asit insan vücudunda bulunan ve insan vücuduyla harmoni içinde olan bir maddedir. Bu madde, ciltteki hücreler arasında doğal olarak bulunuyor. Uygulandığı alana genç bir görüntü vermesinin yanı sıra su tutma özelliği sayesinde dudakları sağlıklı ve dolgun bir forma sokuyor.

 

Dudak Dolgusu Nasıl Yapılır?

Dudak dolgusu uygulamasından önce lokal anestezi kullanılarak dudaklar hissizleştiriliyor. Dudak çizgisi belirlenerek bu çizginin dışına taşmaması sağlanıyor. Dudak dolgusu uygulaması, uygulama süresi 15 dakika kadar süren etkili bir yöntemdir. Uzun ve yumuşak formlu dolgu kanülleri ile dudak kenarından girilerek dudağa enjekte ediliyor. Dudak üzerine yapılan yumuşak dokunuşlarla eşit bir şekilde dudağa yayılması sağlanıyor.

Dudak dolguları her kişiye aynı oranda uygulanmıyor. Bazı kişilerin dudakları çok ince olabiliyor. O zaman bu kişilere biraz daha fazla oranda dolgu maddesi enjekte edilebilir. Bazı insanların ise dudaklarında doğumsal bir hacim oluyor. Yine de kişi dudaklarını daha hacimli ve gösterişli isteyebiliyor. Kullanılan dolgu miktarının önemi burada devreye giriyor. Doğallıktan uzaklaşmadan pürüzsüz bir dudak yapısı için kişinin dudak yapısına göre uygulanan dolgu miktarında da değişiklik olabilir.

Dudak dolgusu işinin ehli olmayan bir elden yapıldığında ördek dudak denilen, dudağın öne doğru uzaması durumu ile karşı karşıya kalınıyor. Bu bakımdan dolgunun dudak üzerinde doğru yerlere uygulanması gerekiyor. Sonuçları ise hem hastayı hem de doktoru rahatsız edebiliyor. Dudak dolgusu alanında uzman bir hekim tarafından hassas bir şekilde uygulandığı takdirde başarılı sonuçlar veriyor.

 

Dudak Dolgusu Sonrası

Uygulama sonrasında dudak bölgesinde ödem oluşabilir. Ödem ek bir tedaviye ihtiyaç duyulmadan geçiyor. Kişinin çok fazla rahatsız olması durumunda kısa süreli buz uygulaması yapılabiliyor. Dudakta oluşan ödem dolgu maddesinin vücutla uyumundan kaynaklanıyor ve bir –iki gün içinde geçiyor. Dudaklar dolgun ve istenilen boyutta görünüyor. Uygulamadan hemen sonra ilk 24 saat sıcak ve soğuk içecekler içilmemesi ve çok sıcak ortamlara girilmemesi gerekiyor. Uygulamadan hemen sonra kişinin rutin iş ve sosyal hayatına dönmesinde herhangi bir problem yaşanmıyor.

Dudakların son görünüşü 7 -10 gün içinde etkileyici ve heyecan verici dolgunluğu ile dikkat çekiyor. Kalıcılığı 18 aya kadar çıkabilen işlemde alerji riski olmadan hacimli dudaklara sahip olunuyor. Yılda bir kez tekrarlanan uygulamayla kalıcılığı uzun süre devam ettirilebilir.

 

Dudak Dolgusu Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Quartz Klinik’te uygulanan dudak dolgusu işlemleri hassasiyetle ve itinayla gerçekleştiriliyor. Dudak dolgusu Quartz Klinik +90 212 241 46 24 numaralı telefonumuzu arayarak dudak dolgusu fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Recep YAZGANRecep YAZGAN