BAŞBAKAN REYHANLI’DA

Başbakan Recep Erdoğan, Reyhanlı halkına seslenerek, "Ensar olacağız, bu fitne, bu fesada asla prim vermeyeceğiz" dedi.

Kültür - 26-05-2013 09:52

Erdoğan, 11 Mayıs'taki bombalı saldırıların ardından Reyhanlı'yı ziyaret ederek, ilk patlamanın olduğu belediye binasının önünde vatandaşlara hitap etti.
 
Bütün sıkıntıları süratle aşacaklarını belirten Başbakan Erdoğan, "Dükkanlarını kaybeden  kardeşlerimizin dükkanları, gerekli destekleri veriyoruz, süratle devam ediyor, bunları aşacağız. İŞKUR'dan tüm kardeşlerimize yönelik başlattığımız bir süreç var ve işsiz olan kardeşlerimiz süratle buraya müracaat etmek suretiyle buradan da gerekli olan desteklerini 3 ay süreyle alacaklardır. Müracaatlarını yapmak suretiyle bu da olacak" diye konuştu.
 
Bu noktada ayrıca süreç içinde ilçede attıkları bu adımları daha da güçlendireceklerini anlatan Erdoğan, "Bunu güçlendirmekle de kalmayacağız. Başta değerli Valim olmak üzere, Kaymakamım , Belediye Başkanımız olmak üzere, sivil toplum kuruluşlarımız, başta Adalet Bakanım, milletvekili arkadaşlarım, hepberaber inşallah ilçemizi çok daha güçlü günlere kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.
 
Hatay'ın 10 ay sonra büyükşehir olacağını hatırlatan Erdoğan, büyükşehir olma kararını kendilerinin verdiğini söyledi. Erdoğan, "Şimdi bu ilçeler artık  kenar köşede kalmış ilçeler olmayacak. Tam aksine artık bunlar da büyükşehrin bir ilçesi olacaklar. Reyhanlı bundan nasibini en güzel şeklide alacak. Altyapısıyla alacak, üstyapısıyla alacak ve modern bir şehir olmanın inşallah adımlarını hepberaber atacağız" dedi.
 
"Bütün yardım mekanizmalarımızı burada yoğun bir şekilde çalıştırdık"
 
Kısa bir zaman sonra  Reyhanlı'ya tekrar geleceğini bildiren Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"Bu gelişim, bu olay sebebiyleydi. Şunu unutmayın, Başbakan olarak buraya olayın olduğu anda gelmiş olmam bazı malum çevreler tarafından farklı olarak da değerlendirilebilirdi. Bu işin istismarcıları var. Bu istismarcılara ne siz fırsat verin ne biz fırsat verelim. Benim bu işlerden sorumlu Başbakan Yardımcım olay anında buraya geldi. Üç tane bakanım anında buraya geldi. Milletvekillerim anında buraya geldi ve Valim anında zaten buradaydı, sürekli irtibat halindeydik. Bütün yardım mekanizmalarımızı burada yoğun bir şekilde çalıştırdık. Hiçbir aksama bu noktada olmadı ve ardından sağolsun Cumhurbaşkanımızın da buraya bir ziyareti oldu, Cumhurbaşkanımız da buraya geldiler. Yani biz sizi ne Hükümet olarak ne devlet olarak yanlız bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız.
 
Sadece benim sizden ricam şudur, bu tür istismar örgütlerine, bizim aramıza fitne sokmak isteyenlere asla pirim vermeyin. Çünkü bunların korkusu nedir biliyor musunuz, bizim birliğimizdir, bizim beraberliğimizdir, bizim dayanışmamızdır. İşte bu dayanışma, evelallah onların buralarda hayat bulmasını ortadan kaldıracaktır."
 
"Sizlerle bir araya olmaya doyum olmaz. Ne kadar sizlerle bir arada olsak o kadar mutlu oluruz" diyen Erdoğan, "Sizlere neler yaptığımızı anlatacak değilim. Bugün o gün değil. Ama biz sizi Allah için seviyoruz" diye konuştu.
 
Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:
 
"Benim sizden ricam şudur: Suriye'den buraya gelmiş olan kardeşlerim, sizin kardeşlerinizdir. Bu kardeşlerinizi asla onlara buralardan çıkmak için olumsuz şeyler söylemeyin. Ben inanıyorum ki benim Reyhanlılı kardeşlerim asla bunu yapmazlar ama insana saygıyı bilmeyenler bunu yaparlar. Biz yaradılanı Yaradan'dan ötürü seven bir anlayışın mensuplarıyız. Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Sünnisiyle, Alevisiyle, aklınıza ne gelirse hangi inanç mensubu olursa olsun bizim yönetimimiz altında olanların hepsini Yaradan'dan ötürü seviyoruz. Bizim farkımız bu. Ben sizi bu duygular içerisinde tüm arkadaşlarım adına selamlıyorum.
 
İnşallah bu yolları beraber kat edeceğiz. Reyhanlı'yı biliyorum, bize gönlü olan bir ilçemizdir. Bizim de onlara gönlümüz her zaman açık oldu. Biz size efendi olmaya gelmedik, hizmetkar olmaya geldik, bunu böyle bilesiniz. Bu duygular içerisinde sizleri selamlıyorum. Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza Rabbim'den şifalar temenni ediyorum ve sizleri Allah'a emanet ediyorum."
 
Erdoğan, konuşmasının ardından bombalı saldırıda hayatını kaybeden Fatmanur Elboz'un annesi, Nadire Kuvet'in kız kardeşi Hatice Kübra Elboz ile görüştü.
 
Konuşmasının ardından otobüsle Reyhanlı Kaymakamlığına geçen Başbakan Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Yolda kendisini bekleyen vatandaaşları selamlayan, çocuklara oyuncak dağıtan Erdoğan'ın, Kaymakamlıkta bulunduğu sırada, binaya yakın bir yerde toplanan Suriyeliler ve Türk vatandaşları, Türk ve Özgür Suriye Ordusunun kabul ettiği Suriye bayraklarıyla tezahüratta bulundu. 
 
Erdoğan'a Reyhanlı ziyaretinde Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti Hatay ve Osmaniye milletvekilleri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da eşlik etti.
Günün Diğer Haberleri
haber yazılımı