ÇALIK ENERJİ`YE ABD`DEN EN İYİ GLOBAL PROJE ÖDÜLÜ!

Çalık Enerji, Irak’ın Kerbela Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Al Khairat Elektrik Santralı projesiyle dünya mühendisliğinin ve müteahhitliğinin Oscar’ı kabul edilen ‘Best Global Project’ ödülünü kazandı.

Siyaset - 31-03-2014 11:43

Her yıl dünyanın en büyük 225 taahhüt şirketlerini belirleyip açıklayan ABD merkezli McGraw-Hill Grubu bünyesinde yer alan Engeneering News Record Dergisi’nin geleneksel olarak verdiği, Best Global Project Ödülü, bu yıl Çalık Enerji’nin oldu.
 
Çalık Enerji, dünya mühendislik ve mimarlığının oscar`ı olarak kabul edilen ödülü almaya, Irak’ın Kerbela Bölgesi’nde gerçekleştirdiği Al Khairat Elektrik Santralı projesiyle hak kazandı.
 
Çalık Enerji, ENR’ın Endüstriyel Tesis kategorisinde kazandığı bu ödülle, ABD`li Bechtel firmasını da geride bırakarak kendi alanında oscar’a uzanmış oldu. Çalık Enerji’ye ödülü, New York’ta 13-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek törende verilecek.
 
Çalık Enerji Genel Müdürü Doç. Dr. Osman Saim Dinç, "Irak`ın elektriğinin beşte birini karşılayacak olan santral, ülkenin en büyüklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Irak`ın yeniden inşasında en önemli altyapı projelerinden biri olarak gösteriliyor. Bu ödül Türk mühendisliğinin ve müteahhitliğinin dünyada geldiği yerin çok önemli göstergesi" dedi.
Günün Diğer Haberleri