Cesaretiniz Varsa Lojmanları da Satın Sayın Şimşek!

31 Mart yerel seçimleri iktidarın yenilgisiyle sonuçlandı. Yenilginin mimarı da emekli seçmen olarak ifade edildi. Doğrudur.

Ekonomi - 30-04-2024 17:21

AK Parti iktidara geldiğinde 3,5 milyon emekli vardı. 2024 sonu itibariyle Türkiye'deki emekli sayısı yaklaşık 17 milyon olacak ve bu sayı her geçen yıl daha da artacak.Ve bu rakamların artışına bakılırsa 2028 ve 2029 seçimlerinde sadece emeklilerin oy verdiği parti iktidar olacak.

Rakamlar bu kadar ortadayken 5 bin lira seyyanen zamla bile iktidar partisi birçok yerde seçimi kazanma ihtimali varken acaba neden emeklilerin bu talebi iktidar tarafından yerine getirilmedi de seçim yenilgisi kaçınılmaz oldu?

Çünkü Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 2023 seçimleri sonrası ekonomide tek yetkili durumda ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da sayın Şimşek'in ekonomi politikalarına karışmayacağını defalarca ifade etti. Çünkü pandemi, deprem ve 2023 öncesi ekonomi politikalarındaki sık değişiklik hazineyi boşaltmış, deniz bitmiş, kum görünmüştü.

31 Mart seçimleri de geride kalınca yeni ekonomik tedbirler ve sıkı para politikalarının uygulanmaya başlandı. Sayın Bakan önce KDV kaçağını engellemek peşine düştü, şu günlerde de kamudaki araç saltanatına son vermek için çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Bunlar geç kalınmış ve çok doğru şeyler.

Özellikle araç saltanatı en sıradan, işlevsiz kurumlarda bile had safhada.

En küçük belde belediyelerinden tutun en büyük belediyelere kadar sınır ve ahlak tanımaz araç saltanatı, lüks araçlar inanılmaz bir şekilde kamunun yükü.

Ancak hala gündeme gelmeyen bir lojman saltanatı var ki tek kelimeyle utanç vesilesi.

Rakamlara baktık yaklaşık 250 bin lojman var. Bunlardan  50 bini güvenlik açısından ihtiyaç; bunlara sözümüz yok.

Ama 200 bin konut resmen peşkeş çekilmiş vaziyette.

Birçoğu süre tahsisli ama süresi bitip çıkan yok.

Bir kısmı görev tahsisli ama görevi bitip çıkan yok.

Ve daha da acısı lojman kiraları bin lira civarında.

Evet, yanlış duymadınız: Bin TL.

Ve lojmanda oturanların neredeyse çalıştığı bölgede evleri var ve bu kişiler kendi evlerini 15-20-25 binlere kiraya verip devletin lojmanlarında saltanat sürüyorlar.

Sayın Bakanım Mehmet Şimşek!

Güvenlik nedeniyle lojmanlarda oturmak zorunda kalanlara sözümüz yok ama geriye kalan 200 bin lojmanı satmayıp içinde bin liraya oturanlara peşkeş çektiğiniz sürece bize tasarruftan, ekonomik tedbirlerden bahsetmeyin lütfen.

Kaynak: Berkant ŞAHİN - memur5.com

 

Günün Diğer Haberleri