Çocukların gözyaşlarını silmek için gayret ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT 48. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı’nda yaptığı konuşmada, bölgedeki savaşların en büyük bedelini çocukların ödediğini vurgulayarak, "Türkiye olarak acıları dindirmek, çatışmaları durdurmak ve çocukların gözyaşlarını silmek için var gücümüzle gayret ediyoruz" dedi.

Siyaset - 24-04-2026 13:16

ANKARA- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen TRT 48. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Gala Programı’na katıldı. 27 ülkeden gelen 490 misafir çocuğun ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen evlatların bayramını kutlayan Erdoğan, dünya barışı ve çocuk haklarına ilişkin kritik mesajlar verdi. Erdoğan, özellikle savaş mağduru Filistinli ve Lübnanlı çocuklara selam göndererek, Türkiye’nin mazlumların yanındaki dik duruşunu bir kez daha tescilledi.

Savaşın bedelini masum çocuklar ödüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm çabalara rağmen bölgedeki savaş ve zulümlerin devam ettiğini belirterek, bu süreçte en ağır yükün çocukların omuzlarında olduğunu ifade etti. Türkiye’nin her türlü insani acıyı kalbinde hissettiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bölgemizdeki savaşların bedelini maalesef masum çocuklar ödüyor. Türkiye olarak ister bölgemizde ister dünyanın başka bir yerinde olsun, tüm bu acıları ve hayal kırıklıklarını kalbimizde hissediyoruz. Sadece hissetmekle kalmıyor; acıları dindirmek, çatışmaları durdurmak ve çocukların gözyaşlarını silmek için mücadele ediyoruz. Tek amacımız, tüm çocukların huzur ve kardeşçe yaşayacağı bir dünya inşa etmektir."

Milli egemenlik ve çocuk bayramı vurgusu

23 Nisan’ın dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu anımsatan Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri şükranla andı. Milli iradenin egemenliğinin çocuklara bırakılacak en kıymetli miras olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, Gazi Meclis’in kuruluş gününün çocuk bayramı olarak kutlanmasının derin bir anlam taşıdığını ifade etti.

"Bomba sesleriyle değil kuş cıvıltılarıyla uyanın"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde kalite ve güvenlik vurgusu yaparak, dünyanın her yerindeki çocuklar için aynı güzellikleri temenni ettiğini belirtti. Çocukların Asya’dan Afrika’ya kadar her yerde korkmadan uyuması gerektiğini söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Kendi çocuklarımız için ne istiyorsak, tüm dünya çocukları için de aynısını istiyoruz. Çocuklarımızın bomba sesleriyle değil, kuş cıvıltılarıyla uyanmasını istiyoruz. Sizler kötülüklere rağmen bu dünyayı güzelleştirecek olan ebediyet halkalarısınız. Aranızdaki iletişim ve irtibatı koparmayın; sevginin ve dostluğun dili birdir."

Dijital dünya uyarısı: Sokaktan ve kitaptan kopmayın

Konuşmasında çocuklara dijital dünya konusunda da önemli uyarılarda bulunan Erdoğan, sanal dünyanın uçsuz bucaksız koridorlarındaki tehlikelere dikkat çekti. Teknolojinin sokakta oynamaktan, kitap okumaktan ve sosyal ilişkilerden koparmaması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı, "Sanal dünyada vakit geçirmek hakkınız ancak bu sizi dışarıdaki hayattan alıkoymamalı. Karşınıza çıkan her bilginin doğru, her karakterin güvenilir olmadığını unutmayın" dedi.

Programın sonunda, geçen haftaki saldırılarda hayatını kaybeden öğrencileri ve Ayla öğretmeni rahmetle yâd eden Erdoğan, tüm çocuklara "Yolunuz, bahtınız açık olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

Günün Diğer Haberleri
haber medya kadın