DMK (Devlet Memurları Konfederasyonu)’na bağlı DMS (Devlet Memurları Sendikası) Karadeniz Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu, Samsun’da büyük bir coşku ve birlik atmosferinde gerçekleştirildi.
Bayraktar, Delegelerin Tamamının Oyunu Aldı
Genel Kurulda, tek aday listeyle seçime giren Burhan Bayraktar ve ekibi, 92 delegeden seçime katılan 62 delegenin tamamının oyunu alarak Karadeniz Şube Başkanlığı görevine seçildi.
“Birlikte Mücadele Edelim, Birlikte Başaralım”
Kongre sonrası teşekkür konuşması yapan Burhan Bayraktar, katılım sağlayan tüm davetlilere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Genel Kurulumuza katılım sağlayarak bizleri onurlandıran DMS Genel Başkan Yardımcımız Sayın Kemal Duman’a, Ankara Merkez 1 No’lu Şube Başkanımız Filiz Çelebi’ye, Ankara Jandarma Şube Başkanımız Cem Ateş’e, kıymetli delegelerimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”
Bayraktar, sendikanın gelecek vizyonuna da vurgu yaparak şu açıklamalarda bulundu:
“DMS, alternatif sendikacılığın tek adresidir. Bizler sizler için varız. Birlikte mücadele edelim, birlikte başaralım. Geleceği birlikte inşa edelim. Sadece Firavun’a karşı olmak yetmez, Musa’nın yanında da olmak gerekir. Tüm kamu çalışanlarımızı DMS ve DMK çatısı altında birlik olmaya davet ediyorum.”
“01 Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolunda hak ve hukuk mücadelesini daha da büyüterek sürdüreceğiz. Genel kurulumuzun, DMS ailesine, tüm kamu çalışanlarına ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Yeni Yönetim Belirlendi
DMS Karadeniz Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:
Burhan Bayraktar – Şube Başkanı
Fevzi Gül – Şube Sekreteri
Aydın Muşmul – Mevzuat ve Toplu Sözleşme Başkan Yardımcısı
Kemal Öztorun – Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı
Osman Şerbetçi – Mali İşler Başkan Yardımcısı
Buğra Keskin – Basın ve İletişim Başkan Yardımcısı
Çiçek Kaya – Eğitim ve Sosyal İşler Başkan Yardımcısı
Genel Kurul Şölen Havasında Geçti
Samsun’da gerçekleştirilen DMS Karadeniz Şubesi 1. Olağan Genel Kurulu, büyük bir coşku ve dayanışma ruhu içinde tamamlandı.
Yeni yönetim, önümüzdeki dönemde kamu çalışanlarının hak mücadelesini güçlendirmeyi ve sendikal faaliyetleri Karadeniz genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.