DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAALANI İNŞATINDA TANIDIK İSİM!

Başbakan tarafında temeli atılan dünyanın en fazla yolcu kapsiteli havaalanı inşasını, Kolin, Limak, Kalyon, Mapa ile birlikte Cengiz İnşaat’ın da bulunduğu Ortak Girişim Grubu kazandı..

Güncel - 10-06-2014 13:44

Samsun’da Doğalgaz hizmeti veren SAMGAZ’ın da sahibi olan Cengiz Holding, Ordu  Giresun Havaalanı, Erbil Uluslar arası Havaalanı inşaatlarını da devam ettiriyor..

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVAALANI

İstanbul’un Üçüncü havalimanı, İstanbul'da Karadeniz'in Avrupa yakasındaki, Yeniköy ile Akpınar köyleri arasındaki alana yıllık 150 milyon yolcu kapasiteli birbirinden bağımsız altı pistli olacak şekilde yapılacak..

İhaleyi 3 Mayıs 2013'de 22 milyar 152 milyon Avro'luk cumhuriyet tarihindeki en yüksek teklifle Cengiz-Kolin-Limak-Kalyon-Mapa OGG (Ortak Girişim Grubu) kazandı.

Havalimanının ilk etabı 42 ay içerisinde 2017'de IATA uçuş tarife döneminde hizmete girecek. Projenin temeli 7 Haziran 2014 tarihinde Başbakan tarafından atıldı..

Projenin tamamının 2018 yılında bitmesi ile Atlanta Havalimanı'nı geçerek dünyanın en yüksek kapasiteli havalimanı olması bekleniyor.

CENGİZ HOLDİNG

Cengiz Holding 1980 yılında inşaat amacıyla kurulmuş bir şirketler grubu.  Günümüzde inşaat sektörüne ek olarak enerji, maden, turizm, altyapı, havalimanı ve sigorta sektörlerinde de hizmet veriyor.

Holding bünyesinde yer alan Cengiz İnşaat A.Ş, Engineering News Record Dergisi’nin 2012 yılı sıralamasına göre dünyanın en büyük 132. Firması..

19 Temmuz 2013 tarihinde TMSF'nin ihaleye çıkarttığı Akşam Gazetesi, Skyturk, Alem FM ve Alem Dergi'sini pek çok ihalede beraber haraket eden Cengiz Holding, Limak Holding ve Kolin İnşaat eşit olarak satın aldı.
 
SAMGAZ

Cengiz Holdin Samsun’da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 06.07.2004 tarih ve DAG/336-12/058 sayılı kurul kararı doğrultusunda; Tekkeköy, Kutlukent, Canik, Gazi, İlkadım, Yeşilkent, Atakum, Atakent ve Kurupelit ilçe ve beldelerinden oluşan dağıtım bölgesinde yetkilendirilerek Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde değişiklik yapılması hakkındaki 5747 sayılı kanun ile birlikte Tekkeköy, Canik, İlkadım ve Atakum’da doğalgaz hizmeti veriyor.

Akasyamhaber.com
Günün Diğer Haberleri
haber yazılımı