Gazeteci Yazar Recep Yazgan’ın O Yazısı Soru Önergesi Oldu

Diriliş Postası Yazarı ve Akasyamhaber Genel Yayın Yönetmeni Recep Yazgan’ın ‘Havada Sırra Kadem Basan Uçaklar’ başlıklı yazısı Soru önergesi oldu.

Fikir - 24-12-2022 14:02

 

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Diriliş Postası Yazarı Recep Yazgan’ın yazısını, TBMM Başkanlığı’na, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi olarak sundu.

Sertel soru önergesinde, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun cevaplaması için şu soruları sordu;

Diriliş Postası Yazarı Recep Yazgan’ın köşe yazısına göre; Ürdünlü Havayolu Şirketi Jordan Aviation’un, Gürcistan şirketine satmak üzere anlaştığı Boing 737 – 300 tip uçak Türkiye’ye geldikten sonra sırra kadem basmıştı. Ürdünlü Şirket uçağın İran’a götürüldüğünü belgelemiş, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına üç Türk yetkili hakkında ‘Hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla dava açmıştı

1 Bakanlık olarak uçak kaçırma iddiaları nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde geniş çaplı bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmışsa bu soruşturmanın sonuçlarını kamuoyuna açıklamayı planlıyor musunuz?

2 ABD ambargosunu delmek için Türkiye üst bölge kullanılarak, dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde İran’a uçak satışları yapıldığı, bu satışların halen devam ettiği doğru mudur?

3 Uçak kaçırma iddialarına Türkiye’nin isminin karıştırılmasına ve Türkiye’nin bu iş için üst olarak seçildiği iddialarına karşı bir açıklama yapacak mısınız?

4 Türkiye üzerinden başka ülkelere de yasa dışı yollardan uçaklar gönderildiği iddiaları doğru mudur?

5 SHGM eski Genel Müdürü’nün tutuklanması, ondan önceki SHGM Genel Müdürü’nün ceza almış olması tesadüf müdür?  SHGM’de neler olduğuna yönelik bir çalışmanız var mıdır?

Günün Diğer Haberleri