İlkadım’da Türkiye Sevdalarını Perçinlediler

19 Mayıs Rotary Kulübü misafirleri olarak çeşitli ülkelerden kültür alış-verişi Samsuna gelen yabancı uyruklu öğrenciler, ilkadım’da Türkiye sevdalarını perçinlediler.

Samsun Haber - 01-08-2012 16:04

Hırvatistan, Rusya, Finlandiya ,ABD, Fransa, İsviçre, Litvanya, Macaristan olmak üzere çeşitli ülkelerinden samsuna gelen  21  yabancı uyruklu öğrenciden oluşan grup, İlkadım ilçesinin tarihi ve turistik yerlerini gezen öğrenciler  İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ı Gazi hizmet binasındaki  makamında ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette öğrenciler Unkapanı Eğitim Kültür Merkezinde çalışmalarına devam eden  İlkadım Belediyesi Halk oyunları topluluğunda Trabzon, Artvin, Gümüşhane, yörelerine ait halk oyunlarının eğitimini aldıklarını anlatan öğrenciler ilkadım ilçesinin milli dokusunu kaybetmemiş, sıcakkanlı, misafirperver insanlarıyla, yerel motiflerini muhafaza edebilmiş modern bir şehir olduğunu vurguladılar. 

Misafirleri makamında kabul eden Başkan Demirtaş, ilçe hakkında detaylı bilgiler verdi. Türk kültürünü tanıtmak amacıyla yapılan her türlü faaliyetlerin öneminden bahseden Demirtaş,”İlkadım Belediyesi olarak geleceğin kurucuları gençlerin farklı kültürleri ve ülkeleri tanımak için yaptıkları gezileri önemsiyoruz. Medeniyetler buluşması ve kaynaşması tezine katkı sağlayan diyalog ve hoşgörü algısına sahip insanların dünyaya kazandıracakları çok şey var diye konuştu. Ziyaret sonrası Başkan Demirtaş’a göstermiş olduğu ilgi ve alakadan ötürü çiçek takdim edildi.
 
samsunAhaber
Günün Diğer Haberleri