Kanallar Toprak ve Taşla Dolduruldu!

Emekli Tarım Reformu Bölge Müdür Yardımcısı Adem Alan, Atakum Belediyesi tarafından yürütülen yol ve kanal temizleme çalışmasındaki ihmalkârlığa sert tepki gösterdi.

Güncel - 06-08-2026 13:30

Liyakatsiz personelin ilçeye verilen hizmeti baltaladığını savunan eski bürokrat, Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'e seslenerek duruma müdahale edilmesini istedi.

Kanalları temizlemek yerine toprak ve taşla doldurdu

Edinilen bilgilere göre olay, 6 Ağustos 2026 tarihinde Atakum ilçesi Çatalçam Yeşilyurt Mahallesi Köçekli Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarındaki su kanallarının temizlenmesi ve açılması amacıyla Atakum Belediyesi tarafından bölgeye bir greyder ile operatör sevk edildi. Ancak çalışmanın ardından ortaya çıkan manzara bölge sakinlerinin tepkisini çekti. Adem Alan'ın bizzat fotoğraflayarak belgelediği çalışmada, belediye operatörünün kanalları temizlemek bir yana dursun; yoldan kazıdığı bütün toprak, çakıl ve taşları su kanallarının içine doldurarak bölgeden ayrıldığı ortaya çıktı.

Liyakatsiz personele zehir zemberek sözler

Ortaya çıkan tabloya isyan eden Adem Alan, yapılan işgüzarlığı sert bir dille eleştirerek personelin iş ahlakını sorguladı. Yapılan hatalı işlemin sorumluluğunun sadece personelde değil, ona göz yumanlarda da olduğunu belirten Alan, "Bu tip personeli belediyeye adam diye kim aldıysa yazıklar olsun. Maaşa gelince ciyak ciyak öten bu kargalara maaş ödemek değil, onları belediye çöplüğüne bile atmak çöplere hakarettir," ifadelerini kullandı. Çalışmayı gerçekleştiren operatöre de seslenen Alan, "Bu rezilliği yaparken hiç mi utanmadın? Aldığın maaşı ailene nasıl götüreceksin?" diyerek tepkisini dile getirdi.

Hizmet için uğraşsanız da bu personelle zor

Eleştirilerinin odak noktasına Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'i de alan eski bürokrat, sahada görev yapan liyakatsiz personelin belediye yönetimine doğrudan zarar verdiğine vurgu yaptı. Başkan Türkel'e yönelik açık bir uyarıda bulunan Alan, "Hizmet için ne kadar uğraşırsan uğraş, bu tipler personelin olduğu müddetçe sıkıntıdan kurtulamazsın," diyerek belediye yönetimini denetimleri artırmaya ve gereğini yapmaya davet etti.

Günün Diğer Haberleri
haber medya kadın