Kural Bilmeyen Hakem Olur mu?

Köşe Yazıları - 03-02-2021 11:15

Futbol oyun kurallarını bilmeyen hakem olabilir mi? sanmam ama o zaman bu pozisyonu nasıl izah edeceğiz? Hiçbir hakemin bir camiaya olan kininden dolayı geleceğini riske atacağını sanmıyorum. Peki ne olmuş olabilir? Bu sorunun cevabını hakem Ramazan Keleş vermelidir.

Benim pozisyondan anladığım oyuncumuz topa müdahale etmeyince hakem ben ne yapabilirim der gibi işaret yapıp oyunu devam ettirdi. Oyun kuralına göre de top yere düşünce maç başlamış oluyordu hakemin maçı devam ettirmesi kural gereğidir fakat yine kural gereği top iki kişiye değmediyse golün geçersiz sayılması gerekiyordu.

Maalesef hakem bunu atladı. Belki de yaptığı hatayı anladı ama kararından geri dönme cesaretini gösteremediği için maçın uzatmasını bile oynatmadan maçı bitirdi. Hakem için söyleyebileceğim tek şey onurlu bir davranış sergilesin ve hakemliği bıraksın. Şayet bırakmazsa Federasyon sözleşmesini fesih etmelidir.

Ümraniyespor-Samsunspor maçı mutlaka tekrarlanmalıdır. Aksi bir karar TFF’yi zan altında bırakır. Kurallar uyulmak için vardır. Kurala uyulmamışsa gereği yapılmalıdır. Gereği de maçın tekrarıdır. Görünen o ki Samsunspor’un üzerine oynanıyor. Samsunspor bu konuda sonuna kadar hakkını aramalıdır çünkü aksi halde üzerimize oynanmaya devam edile bilir. Samsunspor’un sahipsiz olmadığını herkese göstermeliyiz.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Diğer Haberleri