Ortada ırkçılığa doğru yuvarlanan toplu delirme hali yok yani. Hamdolsun. Herkesin “mantıklı” gerekçeleri var.
Öyleyse bu “mantıklı gerekçeler” gerçekten mantıklı mı, sayılar gerçek mi, ölçüler doğru mu diye bakalım. Eğer öyleyse, yani doğru söylüyorlarsa el hak, biz de doğrunun yanına geçelim. Değilse vazgeçerler mi, “Suriyeliler’i istemiyoruz” fikrinden? Bence vazgeçerler, çünkü ırkçı, faşist değiller sadece mantıklı açıklamaları var.
Bir: 3 milyon Suriyeli vatandaşlığa alınacak bu çok fazla
Değil efendim. 3 milyon kişi alınmayacak. 30 ile 40 bin arası başlangıçla uzun bir süreye yayılmış periyotlar halinde en fazla 300 bin kişi olacak. Sonunda toplam 300 bini bulmayabilir bile.
İki: Aralarında teröristler var
Biyometrik kimlik çalışması yapılmamış, kayıtları olmayan hiç kimse başvuramayacak. Başvuranlar için MİT başta olmak üzere ilgili diğer devlet kurumları kapsamlı güvenlik soruşturması yapacak.
Üç: TOKİ bedava ev dağıtacak
Yalan! TOKİ daha önce buna benzer bir uygulamayı hiç yapmadı, şimdi de yapmayacak. Ahıska Türkleri de vatandaş olduklarında aldıkları TOKİ evlerini bedavaya almadılar. Suriyeliler de bedavaya almayacaklar.
Dört: İşsizlik artacak
Yanlış! İşsizlik nüfus sayısıyla ilgili değil, ülkenin kapasitesi ve üretim büyüklüğü ile ilgilidir. 5 milyon işsiz varsa ve biz bir yolunu bulup 5 milyon insanı dışarıya göndersek işsizlik biter mi? Bitmez! Ekonomi uzmanları böyle bir durumda birkaç ay içinde işsiz sayısının 5 milyonu bile geçebileceğini söylüyorlar. Kapalıçarşı’da kuyumcu dükkânı sayısı azalırsa diğer kuyumcuların cirosunun artmayacağı gibi… Mesele sayı değil, mesele pazar büyüklüğü ve katma değer.
Beş: Onlar Türk değil
Bu cümleyi kuran artık ırkçı olduğunu saklamayan bir faşist olduğu için cevap vermeye tenezzül etmeyelim ama kafası karışanlar için şu açıklamayı yapalım. Türkiye bir ırk devleti değildir ve 6 farklı ırktan (az sayıda olanlarla çeşitlilik 14’e çıkıyor) vatandaşları vardır. Üstelik 1920’den değil 1071’den beri böyledir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duymak başka, bununla övünüp kendini üstün görmek başka şeylerdir. Irkçılık bir akıl hastalığıdır ve hastalığın bulaştığı insanlar önce kendi ailelerini katlederler. Irkçılığın ilk belirtisi, ırkçılık yapıp inkâr etmektir. Allah hepimizi, kendini insandan üstün gören şeytanın bulaştırdığı faşizmden korusun…
Başyazı / Diriliş Postası