Bugün geldiğimiz aşamada görüyoruz ki biz hata yapmışız…
Demiştik ki müdür bey sorumlusu olduğu hastanelere güvenmiyor mu? Geçen yıl Şubat ayında Koronavirüs’e yakalandıktan sonra, tedavisine Ankara’da devam etmek üzere özel ambulans uçakla Ankara giden Muhammet Ali Oruç’un ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmış oldu.
Gerçektaraf.com haber sitesinin yaklaşık 10 gündür yoğun bakımla ilgili yayınladığı haber serisini okuduktan sonra Sağlık Müdürü’nün Samsun’da tedavi olmak yerine özel ambülans uçak ile Ankara’ya taşınmasında ne kadar haklı olduğunu şimdi çok daha iyi anlıyor ve kendisinden özür diliyoruz.
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yatan hastaların perişan hallerinin resimlerini görseydiniz Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç’a hak verir, eğer Koronavirüs’e yakalandıktan sonra, tedavisine Ankara’da devam etmek üzere özel ambulans uçakla Ankara’ya gitmesini eleştirmişseniz siz de özür dilerdiniz.
Haksız olduğu bir taraf var, hem özel ambülans uçakla Ankara’ya giderken ve hem de yoğun bakım skandallarında hastanelerin bu hale gelmesinde sağlık müdürü olarak sorumluluğun kendisinde olduğunun farkında değilmiş gibi davranıyor.
Yaptığı tek iyi bir şey, Halk Eğitim ile ortak bir program düzenleyerek, sağlık çalışanlarına yabancı dil kursu verdirmek.
Doçentlik sınavında yabancı dilden takılan sağlık çalışanlarının önünü aşmak için iyi bir çözümmüş gibi geldi bize de...
Bir de şu var ki, Samsun İl Sağlık Müdürü’nü o makama oturtanlar ve hala o makamda tutanlar Samsun sağlığının gelmiş olduğu bu noktadan memnunlar mı?
Mesele artık sadece bu aşamaya geldi.
Eğer memnunlarsa artık diyecek bir şeyimiz tek bir sözümüz yoktur.