Samsun Kadın Dayanışması’dan Aleni Din Düşmanlığı!

Samsun Kadın Dayanışması düzenledikleri etkinlikte, İstanbul-Küçükçekmece'de 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel saldırıya uğraması olayını protesto etmek bahanesiyle aleni bir şekilde AK Parti ve din düşmanlığı yaptı.

Genel - 27-04-2019 11:53

İstanbul Küçükçekmece’de yaşanan çocuk istismarı sonrasında Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde eylemler ve basın açıklamaları yapıldı.

Samsun Kadın Dayanışma Platformu üyeleri de Süleymaniye Geçidi’nde toplanarak çocuklara yönelik istismarı protesto etme bahanesiyle ‘Diyanet Elini Çocuklardan Çek’ ve ‘Koruma, AK’lama, Yargıla’ yazan pankartlarla din düşmanlığı yapmaya devam etti.

Pankartlarda kadına pozitif ayrımcılık adı altında en fazla ekonomik ve sosyal haklar tanıyan AK Parti’nin de eleştirilmesi dikkatlerden kaçmadı.

SUÇLU DİYANET VE AK PARTİ Mİ!

Samsun Kadın Dayanışma Platformu’nun taşıdığı ‘Diyanet Elini Çocuklardan Çek’ yazılı pankartta toplumu dinden soğutmak ve din düşmanlığını körüklemek için bütün çocuk istismarcılığın failinin Diyanet İşleri Başkanlığıymış zannı oluşturuluyor.

Böylelikle hem diyanet kurumu hem de bütün dini müesseseler suçlu kabul ediliyor ve çocuk istismarcılığının müsebbibinin din ve dini eğitim olduğu ön yargısı gerçekmiş gibi veriliyor.

Bilindiği gibi AK Parti’nin kadına yönelik pozitif ayrımcılık adıyla hayata geçirdiği yasalarda göre kadının beyanı esas kabul edilerek, erkekler taciz iddiasıyla gözaltına alınıyor ve tutuklu yargılanıyorlar.

AK Partili hukukçular tarafından da eleştirilen bu kanunda, kadının yaşadığı tecavüz, taciz ya da şiddet olayıyla ilgili dediği her şeyin doğru olduğu kabul edilerek taciz zanlısı uzun süre nezarette kalabiliyor.

Günün Diğer Haberleri