SAMSUN OPERASI’NIN GENÇ SANATÇISI ROYAL ACADEMY OF MUSİC’İ KAZANDI

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası Klarinet Sanatçısı Özlem Çelik , İngiltere’nin en önemli müzik okullarından olan Royal Academy of Music Klarinet Bölümü’nü kazandı

Türkiye - 05-06-2013 11:33

Türkiye’nin genç yetenekleri arasında yer alan ve başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Çelik ,  okulu kazanmaktan mutluluk duyduğunu ancak eğitim masrafları konusunda desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi.    Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu genç sanatçı  gerekli desteğin sağlanması halinde  iki yıl boyunca  Londra’da eğitim görecek. 

“ Londra’da  eğitim masrafı çok yüksek “

Türkiye’deki genç yeteneklerin desteklenmesinin sanatçılar açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Çelik ; “ Bu eğitim sayesinde dünyadaki farklı müzikal anlayışlarla tanışıp bakış açımı genişletmek istiyorum. Ancak okulun maliyeti oldukça yüksek. Bu yüzden ülkemizde benim gibi müzisyenleri ve klasik müziği destekleyen kurum ve şirketlerin desteği büyük önem taşıyor.”  Royal Academy of Music , her yıl 50 ülkeden toplamda 700 öğrenciye 20 farklı disiplinde eğitim şansı sunuyor.
 
Özlem Çelik- Klarinet Sanatçısı  Biyografi

Klarinet Sanatçı sı  Özlem Çelik  1982 yılında  İzmir’de dünyaya geldi.  Müzik eğitimine 1998 yılında  Dokuz Eylül Üniversitesi  Devlet Konservatuvarı ‘nda başladı.  2006 yılında başarılı bir derece ile tamamladığı eğitimi süresince  İzmir Devlet Orkestrası Klarnet Grup Şefi Atıf Peynirci ile klarinet çalışmalarını sürdürürken , aynı dönem içerisinde  Onua Grup Şefi Murat Özülgen ile de Oda Müziği konusunda çalışmalar yaptı. Dünyaca ünlü Fransız Klarinet Sanatçısı Alain Damiens  ile masterclass çalışmalarına katıldı. 2003-2007 yılları arasında Klarinet Virtüözü Nusret İşpir ile peridyodik olarak derslerine  devam eden sanatçı ,  2005 yılında ise Nicolas Baldeyrou ve Sarah Elbaz’dan da dersler aldı.

Bunun yanı sıra  aynı yıl İsrail’de düzenelenen Uluslararası Klarinet Festivali’nde , Guy Deplus , Alexandre Fiterstein, Sarah Elbaz ve Karl Heinz Steffens ile çalışma fırsatı buldu.  2006 yılında  Alman ve Türk Genç Orkestra sanatçılarını buluşturmak üzere kurulan Young  Genç  Senfoni Orkestrası ile birlikte hem Türkiye’de , hem Almanya’da farklı konselerde solist sanatçı olarak sahne aldı. 2005- 2008 yılları arasında İzmir Devlet Opera ve Balesi’nde sözleşmeli olarak görev yapan sanatçı bu süre içerisinde de Antalya Devlet Opera ve Balesi, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası  ve Bursa Devlet Senfoni Orkestrası konserlerine misafir orkestra sanatçı olarak davet edildi. 2008 yılında Samsun Devlet Opera ve Balesi ‘nin kurulmasıyla birlikte  aynı yıl Samsun Operası’na geçen sanatçı görevine halen Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda klarinet sanatçısı  devam etmektedir. 
 
 
Günün Diğer Haberleri
haber medya kadın