Samsunspor sonuna kadar kovalamalı!

Samsunspor son ana kadar ilk ikiyi kovalamalıdır. Fakat olmaz ise aynı ciddiyetle Play-Off’lardan ne yapıp edip Süper Lig’e mutlaka çıkmalıdır.

Köşe Yazıları - 05-05-2021 09:10

Çünkü bu bir bakıma Samsun adına onur meselesi oldu.

Lig öyle bir hale geldi ki her şey mide bulandırmaya başladı. Bu yazı spor üzerine değerlendirme yazısı olacaktı ama spor yazacak bir halimiz kalmadı çünkü her şey birbirine karıştı. Adalet yerlerde, hak aramak suç oldu. Böyle bir rezalet ise hafızalardan silinir mi bilemiyoruz.

Ne futbolu idare edenlere güvenimiz kaldı ne de ülkeyi yönetenlerin adaletine güvenimiz kaldı.

Adana Demirspor haftalardır stada taraftar alıyor. Ne federasyondan ne de İçişleri Bakanlığından çıt yok. Bu durumu gündeme getiren Başkanımız federasyon tarafından cezaya çarptırılıyor ama yine taraftara müdahale yok.

Son maçta Giresunspor’da “Bizim başımız kel mi?” diye düşünmüş olacak taraftara çağrı yapmış taraftar da bu çağrıya icabet etmiş ve stada 5000 bin taraftar gelmiş. Bunu biz demiyoruz, bunu maç önü açıklayan Giresunspor’un hocası. Ve maç sonu küme düşen Akhisar’ın hocası da “Tam kısıtlamaya rağmen bu taraftar ne böyle?” diye bütün yetkililere soruyor.

Geçmişte Samsunspor haksızlığa uğradığında Samsunlu olan Spor Bakanı “Ben bütün Türkiye’nin bakanıyım.” diyerek değerlendirme bile yapmamıştı. Ve fakat Adana Demirspor’un şampiyonluğunu Ak Parti’nin ağır toplarından birisi bitime daha üç maç kala video çekip müjdeyi veriyor. Ak Parti’nin yine Giresun’daki ağır topu da olaya müdahale ediyor, vali taraftarı görmezden geliyor ya da çok komik bir açıklamayla “sağlıkçı” diye geçiştiriyorlar.

Beyler kimse kimseyi aptal yerine koymasın.

Hadi saha içi olaylarını, Tuzlaspor’un- Adana Demirspor karşısına hocayı kovup çok sayıda önemli oyuncusunu kadro dışı bırakıp çıkmasını, bu oyuncuları bir hafta sonra kadroya almasını görmezden gelsek bile, Adana Demirspor - Balıkesirspor maçının hakemlerinin yaptığını görmezden gelsek bile, bu hafta Tuzlasporlu yöneticinin Giresunspor ile maçları olduğu halde sosyal medya hesabından “Giresunspor Şampiyon” paylaşımı yapmasını görmezden gelsek bile saha dışı olayları nasıl görmezden geleceğiz?

Kusura bakmayın ama bu yapılanları Ak Partili birisi olarak ben bile kabul edemiyorum. Samsunspor Başkanına bizler “Adana Demirspor nasıl oluyor da taraftar alıyor biz taraftar değil miyiz?” diye tepki gösterip maça gitme isteğimizi bildirmiştik.

Başkan da Adana Demirspor’un nasıl oluyor da maçlara bu kadar taraftar alabildiğini sorduğunda ona yetkililerin İçişleri Bakanının oğlunun karşısında esas duruşa geçtiklerini, bu sayede taraftar alabildiklerini söylediklerini, Başkan da kimse bizim karşımızda düğme iliklemiyor biz tabii ki stada taraftar alamayız diyor ve bunun aslının olup olmadığını soruyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Günün Diğer Haberleri