Samsun’u yeniden inşa ettik

Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir,Samsun’un ekonomik büyüklükte Türkiye sıralamasında beklenen 2011 yılı verilerine göre 13. veya 14. sırada olacağını, 2015 yılında ilk 10, 2023 yılında ise ilk 7 il arasına gireceğini söyledi. Demir, Samsun’un yeniden inşa edildiğini, 4 yıl içinde bütün yatırımların tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Kültür - 03-01-2012 15:21

Samsun’un kalkınma ve ekonomik gelişimi konusunda bilgi veren eski bakan ve milletvekili Mustafa Demir, Samsun’un Türkiye’nin yıldızı en iyi parlamış, en istikrarlı, en programlı, en stratejik ve gelişmesini sürdüren şehir olduğunu belirtti.

  Şehrin hızlı bir büyüme ve gelişim sürecine girdiğini, bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini vurgulayan Mustafa Demir,  2002 yılında ekonomik büyüklük olarak 27. sırada olan Samsun’un, 2010 yılında 15’inci sıraya kadar yükseldiğini hatırlattı. 2011 yılının sona ermesinin ardından, Samsun’un ekonomik büyüklük olarak muhtemelen beklenen verilere göre 13. veya 14. sırada olacağını ifade eden Demir, kendisinin 13. sıra beklentisinin yüksek olduğunu dile getirdi.Ekonomik gelişmişlikte 27. sıralardan üst sıralara doğru ilerleyen bir Samsun’un ortada olduğunun altını çizen eski bakan Demir, “2010 yılında 15. sırada idik. Bu sene yükselişimiz sürecek 13. veya 14. sırada olacağız. 2015 yılında ekonomik büyüklük sıralamasında ilk 10, 2023 yılında ise ilk 7 il arasına gireceğiz. Bu yönde beklentimiz yüksek. Şimdi bu söylediğim başlık altında, Samsun’un neresinden bakarsanız bakın, yeniden inşa ettiğimizi görürsünüz. Aklınıza ne geliyorsa 4 yıl içinde Samsun’da bütün yatırımları tamamlamayı hedefliyoruz. Bugün planladığımız, şuan aklımızda olan yatırımlar, başlamadıklarımız dahil olmak üzere Samsun, Türkiye’de hemen hemen her alanda alt yapısını tamamlayan ilk birkaç ilden bir tanesi olacak” diye konuştu.Samsun’un yükselişinin ardında halk desteğiyle özverili çalışmaların yer aldığını ifade eden Demir, AK Parti’ye duyulan güven ve istikrar ortamının şehrin her tarafında görüldüğünü kaydetti.
Günün Diğer Haberleri