Uçuşa Geçiyoruz…

Evet; 2017’den 2023’e giden değerli Türkiye yolcuları, uçuşumuz yaklaşık olarak 6 yıl sürmekte olup yolculuğumuz boyunca çeşitli türbülanslar ve sarsıntılar yaşayabiliriz, ancak kaptan pilotumuzun 2002 yılından beri uçuşlarını sürdürmesi, uçuş deneyimi ve tecrübesi göz önüne alındığında önceki kaptan pilotlarımıza hiç benzememektedir.

Fikir - 20-03-2017 11:12

Yolculuğumuz boyunca çeşitli ikramlarımız olup,  bunlar oldukça sağlıklıdır. Uçak tutması, panik hali, korkulu rüyalar görenler için kabin ekibimizde bir doktor bulundurmaktayız. Yolculuğun mahiyeti ve nihai hedefi için bilgi almak isteyenler yine kabin ekibindeki arkadaşlar tarafından bilgilendirilecektir. Yolculuk için promosyon bilet alanlar, bugün ki uçuşa özel koltuk seçimini uçak içindeyken yapabilirler. Uçağımız da sınıf gözetimi olmayıp herkese eşit ve adaletli davranılacaktır.

Tabi bu işin şakasıydı. Biraz tebessüm edelim istedim. Şimdi sizlere geçmişle başlayan ve geleceğe uzanan bir takım uçuş rakamlarından bahsetmek istiyorum:

Ülkemizde 2002 yılında 10 milyon olan yolcu sayısı, 2016 yılında yaklaşık olarak 100 milyon olmuştur. Müthiş bir rakam değil mi? Bu coğrafyada yaşayan hemen herkesin bu rakamların ışığında uçuşa geçmenin ne demek olduğunu bildiğinden eminim. Kendi uçup aklı hala kağnı düzeni ile çalışan arkadaşlara lafım yok.  “Söz gümüş ise sükût altındır” misali onlara karşı susmayı tercih ediyorum. Gelecek mi ne olacak,  onu da Hollanda Maliye Bakanı  Jeroen Dijsselbloem’in sözlerinde görebiliyoruz. İlgili bakan Amsterdam’da bulunan, yıllık 55 milyon yolcuyu ağırlayan Schipol havalimanın, İstanbul’da açılacak 3.Havalimanı ile beraber işlerinin yüzde 25 düşeceğini ifade ediyor. Almanya Frankfurt Havalimanı’nda da aynı durumun gerçekleşecek olması muhtemel. Avrupa’nın bütün korkusu bu! Pazar hakimiyetini kaybetmeleri ile beraber güç kaybına da uğrayacaklar, haliyle.  Ee ne demişler “korkunun ecele faydası yok”. Bu güzel vatanda çarklar tüm hızıyla dönmeye devam ederse 2023’e vardığımızda ömrü vefa edenler için farklı bir Türkiye olacağı kesin. Coğrafyamızda yeni bir çığır açılacağını fark eden hainlerin çıkan kargaşalarla bunu önlenmeye çalıştığına bugünden şahit oluyorum. Bizlerin birey olarak sağlığa ihtiyacı olduğu gibi bu ülkenin geleceğinin de sağlığa ihtiyacı var. Bu ülkeye bir daha kimsenin “hasta adam” muamelesi yapmasına izin vermeyelim.  Oyunlara gelmemek için Değerli Türkiye yolcuları! Lütfen kemerlerinizi bağlayın,  koltuğunuzu dik konuma getirin. Önünüzdeki, sizi olumsuz düşünmeye itecek her türlü ekranı kapatın,

Ve hazırlanın,  

Uçuşa geçiyoruz.

Saadettin BAYÇELEBİ

Günün Diğer Haberleri