Uluslararası Geleneksel Ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi Başladı!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen Kongrenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan yaptı.

Genel - 20-04-2018 11:10

İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Kongreye Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Zsuzsanna Jakab ile çok sayıda yerli ve yabancı konuk katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Emine Erdoğan, geleneksel tıpla modern tıbbın entegre olması gerektiğini söyledi. Medeniyetlerin beşiği olan Anadolu’da yüzyıllardır süre gelen geleneksel birikimin göz ardı edilemeyeceğini belirten Erdoğan, “Tüm hastaneleri şifahaneye dönüştürecek zihinsel dönüşümü gerçekleştirmeliyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan konuşmasına Kongrenin Onursal Başkanı Emine Erdoğan ve emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Bakan Demircan, geleneksel tıp ve modern tıbbın birbirlerinin alternatifi olmadığını söyledi. Geleneksel tıbbı merdiven altı uygulamalardan uzaklaştıracaklarını ve buna önlem alacaklarını vurgulayan Demircan, “Anadolu insanlığın hafıza kartıdır, hard diskidir. Anadolu tıbbını dünyaya tanıtacağız” dedi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ise, yaptığı açılış konuşmasında Kongre hakkında bilgiler verdi. Bugün başlayan Kongre 22 Nisan 2018 tarihine kadar devam edecek. Kongre kapsamında düzenlenen fuar vatandaşlara açık ve ücretsiz olacak.

 

Günün Diğer Haberleri