Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy o iddialar hakkında konuştu

“Vakıf Genel Müdürlüğü olarak Galata Kulesi ve Gezi Parkı’nı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alarak Sultan Beyazıd-ı Han Veli Vakfına ait olduğunun tespitini yaptığımız için Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü hedef alıyorlar”

Türkiye - 26-04-2021 06:30

ASIL MESELE GEZİ PARK VE GALATA KULESİ!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, ortaya atılan 162 Bin TL aylık geliri iddiaları hakkında konuştu.

 

Recep YAZGAN

ASIL MESELE GEZİ PARKI

Ersoy, "Vakıflar Genel Müdürlüğü kuruluş amacı ve görevini yerine getirerek, yönetim ve temsilini yaptığı kuruluşları Osmanlı ve Selçuklu'ya dayanan vakıfların haklarını korumaktadır.

2008'de yürürlüğe giren 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 30. maddesi 'Vakıf yoluyla meydana gelip, her ne suretle olursa olsun hazine, belediye, özel idareler, köy ve tüzel kişiliğin mülkiyetine geçmiş vakıf kültür varlıkları mazbut vakfına devrolunur' hükmü gereğince İstanbul özelinde ve belediye mülkleri ile sınırlı kalmaksızın Kulei Zemin Vakfına ait Galata Kulesi, 3. Selim döneminde inşa edilen Selimiye Kışlası, Sultan 1. Mahmud Vakfı adına Adile Sultan Sarayı, Beyazıt Hanı Veli Vakfından Pera Palas Otel, Vefa Lisesi, Şişli Etfal Hastanesi, Sait Halim Paşa Yalısı gibi İstanbul'da ve Türkiye genelinde 1014 taşınmaz vakıfları adına tescil edilmiştir.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün görevlerinden biri kendisine emanet edilen vakıf mallarına sahip çıkmak, vakıf kurucularının bizlere emanet ettiği, her biri bir şaheser olan eserleri koruyup ihya etmek ve bu köklü mirası gelecek nesillere aktarmaktır” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden özellikle Gezi Park ve Gala Kulesi’ni aldıkları için hedef haline getirildiğini kaydetti.

 

HARCIRAH DA HUZUR HAKKI DA ALMIYORUM

Kuveyt Türk’te Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü temsil ettiğinden yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatan Vakıflar Bölge Müdürü Burhan Ersoy, “18 yıldır ben Vakıflar da Genel Müdür yardımcısı olarak görev yaptım. Ne yolluk ne de harcırah aldım. Söz konusu iddiaları BDDK’nın belirlediği Yönetim Kurulu üyelerine verilen temettü rakamını toplantı tutanağında bulup sosyal medyada paylaşmışlar.

Ben bu temettüyü almadım. Banka 1988 yılında kurulmuş o günden bu yana tüm genel müdürler 18.75 hisse karşılığı yönetimde bulunmuşlar. Ayrıca iddia edildiği gibi de görevimin boyunca harcırah almadım. Huzur hakkı da almıyorum.

Benden Gezi Parkı’nı ve Galata Kulesi’ni İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elinden almış olmamın intikamını alabilmek için düğmeye bastılar.

Daha önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde görev yapmış şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın taşıdığı asılsız ve yalan bilgilerle Tweeter üzerinden saldırıyorlar” diye belirtti.

Günün Diğer Haberleri