Zulme karşı çıkan vicdan sahiplerine selam olsun!

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Öğrenci Topluluğu ile Muş Alparslan Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, düzenledikleri basın açıklamasında, siyonist işgal rejiminin katliamları lanetlenirken ABD'deki üniversitelerde Gazze'de gerçekleştirilen katliamlara yönelik tepki gösteren öğrenci ve akademisyenlere destek verildi.

Güncel - 01-05-2024 16:55

Amerika’daki akademisyen ve üniversite öğrencilerinin Filistin’de yaşanan Siyonist soykırıma karşı düzenlediği gösterilere, Türkiye’deki üniversite akademisyen ve öğrencilerden destek geldi. Diyarbakır ve Muş’ta düzenlenen basın açıklamalarında Amerika’daki eylemlere destek açıklaması yapıldı.

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Dicle Üniversitesi Öğrenci Toplulukları tarafından, ABD'de "Gazze'ye destek" için yürüyüşü yapan öğrencilere ve akademisyenlere karşı uygulanan polis şiddetini protesto etmek ve baskılara maruz kalan öğrencilere ve akademisyenlere destek olmak için Fen Fakültesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasını öğrenci topluluğu adına tıp fakültesi öğrencisi İbrahim Beydüz okudu. Beydüz, "Filistin topraklarında şimdiye kadar benzeri olmayan bir kahramanlık destanına hep beraber şahitlik ettik. Küresel emperyalizmin ileri karakolu terör devleti israilin aşılamaz denilen savunma sistemi yazılan bu destanla delinmiştir. Öyle bir delik açıldı ki ışığı Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı aydınlatmış ve kutsallarımızın özgürlüğüne yönelik umutlarımız artmıştır. Öte yandan tüm dünya yaklaşık 7 aydır süren insanlık dışı saldırılarla israilin ne kadar barbar ve ölçüsüz bir devlet olduğuna şahitlik etmektedir. Her türlü hürmetin çiğnendiği bu savaşta, siyonist israil; hastanelerden okullara, pazar yerlerinden sivil yerleşim alanlarına hedef gözetmeksizin saldırmış ve binlerce kardeşimizi şehit etmiştir." şeklinde konuştu.

"BU SAVAŞ; AMERİKA, İNGİLTERE, ALMANYA, FRANSA VE DAHA NİCE SÖMÜRGECİ DEVLETİN DE DAHİL OLDUĞU BİR SAVAŞ"

7 Ekim’de başlatılan savaşın sadece siyonist işgal çetesi ile HAMAS arasında gerçekleşen bir savaş olmadığını söyleyen Beydüz, "Bu savaş; Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa ve daha nice sömürgeci devletin de dahil olduğu bir savaş. Batılı devletler, bu katliama göz yummanın da ötesinde israili açıkça desteklemekten çekinmiyor. Katil devleti soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD, Gazze'deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayı sürdürüyor. Tüm bunlar yaşanırken, dünyanın gözü önünde işlenen cürümlere adeta bir 'yeryüzü itirazı' yapılıyor. Yeryüzünün farklı coğrafyalarından vicdanlı ve erdemli insanların itirazlarına, israili kınayan eylemlerine ve Gazze'ye yönelik destek gösterilerine şahitlik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"ABD, GAZZE'DEKİ MEZALİMİN BİZATİHİ FAİLİ KONUMUNDA OLMAYI SÜRDÜRÜYOR"

Son günlerde ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ettiklerini dile getiren Beydüz, "Harvard'dan Yale'e, California'dan Texas'a kadar Amerika'nın önde gelen 25'e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde, bir taraftan siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan Amerika'nın israile verdiği destek protesto ediliyor. Kampüslere adeta Filistin kampları kuran öğrencilere akademisyenler de destek veriyor. Gazze'de yakılan direniş meşalesinin aydınlığında dünya, zulmün membaı ABD'de zalim yöneticilerine hakkı çekinmeden haykıran binlerce vicdan sahibine şahitlik ediyor." dedi. Beydüz, konuşmasına son olarak şu şekilde devam etti: "Bizler, üniversiteli Müslümanlar olarak, Columbia Üniversitesi'nde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den, Diyarbakır'dan, Dicle Üniversitesi'nden selam gönderiyoruz. Onlar, yaptıkları eylemlerle katil Netenyahu'yu rahatsız ettiler. Üniversitelerinin siyonizm yanlısı tutumuna, polislerin şiddetine rağmen onurlu Filistin direnişine destek verdiler ve vermeye de devam ediyorlar. Yakın tarihin en örgütlü kötülüğü olan siyonizmle mücadele sathının daha da genişlemesi için Rabbimize dua ediyoruz. Dünyanın tüm vicdanlı halklarını adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet ediyoruz."

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ

Muş Alparslan Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, ABD'de Filistin için dayanışma gösterisi düzenleyen öğrencilere destek vermek için bir araya geldiler. Kampüs alanındaki kütüphane önünde toplanan öğrenciler ve akademisyenler, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı. Grup adına basın açıklamasını öğrencilerden Ramazan Taşdemir okudu.

“FİLİSTİN, KENDİSİNE BİÇİLEN KEFENİ YIRTARAK İSRAİLİN YENİLMEZLİK EFSANESİNİ YERLE BİR ETTİ”

Filistin meselesinin hiçbir zaman dünya gündemini bu kadar meşgul etmediğini söyleyen Taşdemir, “Aşama aşama yok edilmeye çalışılan Filistin, ilk kez kendisine biçilen kefeni yırtarak israilin yenilmezlik efsanesini yerle bir etti. Gazze'de batağa saplanan, bir tane bile esirini kurtaramayan ve şanlı direnişe karşı somut başarı elde edemeyen katil israil, insanlık tarihinin şahit olduğu en vahşi katliamını gerçekleştirmiş ve 7 aylık sürede büyük kısmı çocuklar ve kadınlardan oluşan 35 bini aşkın insanın katline, hastanelerin, camilerin ve Birleşmiş Milletler gözetimindeki lokasyonların yıkımına, binlerce insanın ağır yaralanmasına neden olmuştur.” dedi.

“ABD SİLAH BAŞTA OLMAK ÜZERE, ENFORMASYON, TEKNOLOJİ VE İSTİHBARİ ALANLARDA İSRAİLİ KOLLUYOR”

Gazze halkı ve Kassam Tugaylarının dünyanın görebileceği en şerefli, en sebatkar direnişleriyle açlığa, yokluğa, ağır bombardımanlara karşı duruş sergilediğini belirten Taşdemir, “Ahlaki duruş, bugün ABD'nin ve diğer Batılı devletlerin desteklerine karşı halkların vicdanında cevap bulmuştur. ABD, durmaksızın silah başta olmak üzere, enformasyon, teknoloji ve istihbari alanlarda israili kollarken, üniversitelerin kampüslerinde Filistin direnişi selamlanmakta ve okuldan atılma, tutuklanma, hapsedilme gibi bedellere rağmen gitgide yayılmaktadır.” diye belirtti.

“EYLEMLER ABD'Yİ VE SİYONİST İSRAİLİ KORKUTMAKTADIR”

Columbia Üniversitesinde başlayan dayanışma gösterilerinin 25'in üzerinde üniversitede polis şiddetine rağmen devam ettiğini dile getiren Taşdemir, "Dünyanın en saygın üniversitelerinden Harvard, Yale, Columbia, Stanford ve diğerlerindeki bu eylemlilikler ABD'yi ve siyonist israili korkutmaktadır. Bu uyanan vicdan hareketinin kanlı iktidarlarını sürdüren Batılı efendilerin sonunun başlangıcı olmasını dileriz. Bizler üniversite öğrencileri olarak Gazze'deki mücahit kardeşlerimize dua ve eylemlerimizle destek olmaya gayret ediyoruz. ABD başta olmak üzere Fransa kampüslerinde ayaklanan üniversiteli vicdan sahiplerine Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri olarak selam gönderiyoruz." şeklinde konuştu.

“100 YIL BOYUNCA BÖLGEDE NELER YAŞANDIĞINI HEP KONUŞUYORUZ”

Basın açıklamasının ardından konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, “ABD'deki eylemleri takip ediyoruz. Onların eylemini buradan sevinerek izliyoruz. 100 yıl boyunca bölgede neler yaşandığını hep konuşuyoruz. Fakat hep duygularımız üzerinden konuşuyoruz. Bugün israilin zulmünden, katliamlarından bahsediyoruz. Basın açıklamasına katıldığınız için hepinize teşekkür ederim." diye konuştu.

BATMAN ÜNİVERSİTESİ

Batman Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri, siyonist işgal rejiminin Gazze'de yaptığı katliam ve soykırıma karşı ABD'de Gazze eylemi yapan üniversite öğrencileri ve akademisyenlere düzenledikleri basın açıklamasıyla destek verdi. İslami İlimler Fakültesi önünde bir araya gelen çok sayıda üniversite öğrencisi ve akademisyeni, Filistin bayrakları açtı, dövizler taşıdı. STK temsilcilerinin de katıldığı basın açıklamasında ilahiler seslendirildi, siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar atıldı.

"ABD'Yİ AYAĞA KALDIRAN RUH GAZZE'DİR"

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Şemsettin Dursun, ABD'nin bütün eyaletlerinde protesto gösterilerinin yapıldığını söyledi. ABD'yi ayağa kaldıran şeyin Gazze ruhu olduğuna vurgu yapan Dursun, sadece Fransa'da Gazze olayından dolayı 20 bin kişinin İslam ile müşerref olduğunu aktardı. Avrupa'da insanların her geçen gün İslam'a daha büyük bir teveccüh gösterdiği belirten Dursun, dünyanın İslam'a gebe olduğunu kaydetti. Ardından öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Rıdvan Ergin, işgal rejimini soykırım silahlarıyla teçhiz eden ABD'nin, Gazze’deki mezalimin bizatihi faili konumunda olmayı sürdürdüğünü söyledi.

"ÜNİVERSİTELERDE AMERİKA’NIN İSRAİLE VERDİĞİ DESTEK PROTESTO EDİLİYOR"

Ergin, "Emperyalist ABD, Gazzeli mücahitlerin zillete uğrattığı siyonistleri koruyup kollarken, son günlerde ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına şahitlik ediyoruz. Harvard’dan Yale’e, California’dan Texas’a kadar Amerika’nın önde gelen 25’e yakın üniversitesinde devam eden destek eylemlerinde bir taraftan siyonist vahşet lanetlenirken diğer taraftan Amerika’nın israile verdiği destek protesto ediliyor." dedi.

Kaynak: doğruhaber - Ömer Yazgil - Recep Arslan - Fatih Yanar

 

Günün Diğer Haberleri