15 Temmuz’u Doğru Okuyalım!

Köşe Yazıları - 15-07-2020 13:13

15 Temmuz’u Doğru Okuyalım!

Bu ülkenin defalarca darbelere maruz  kalıp hırpalandığı bilinen bir gerçektir. Meclisten güven oyu alıp kabul gören Hükümet ancak kendisine çizilen sınırlar dahilinde manevra yapabilirdi, manevra alanının dışına çıktığı anda rejimin sözüm ona has sahipleri homurdanmaya başlarlardı.

Gelmiş geçmiş müdahalelerden bir derece haklı yanı olan varsa o da 12 Eylül 1980 darbesiydi, vatandaş ihtilal oldu diye sevinmişti ama onun da darbe sonrası zulüm ve zulumat başladı. Bir sağdan bir soldan astık diyerek birileri bu zulmü tasdik etti. O adamın ne cezalar çekerek öldüğüne hepimiz şahit olduk.80 müdahalesi öncesi Meclis meclis olmaktan çıkmış, 114. turda dahi Cumhurbaşkanını seçememişti. Sokalar kan kokuyor, kaos had safhadaydı.

Daha fazla eskiye gitmeye gerek yok, fakat 1980’den sonra yapılan tüm müdahaleler, bu millete bu memlekete sadece sıkıntı oluşturmuştur, hiçbir haklı gerekçesi olmamıştır.

28 Şubat müdahalesi kadar bu millet bu memlekete zarar veren bir müdahale olmamıştır. Mısır’da Muhammed Mursi’ye yapılan haksızlık Türkiye’de Necmettin Erbakan hocaya yapılmıştı. Ondan sonradaki yapılanmayla da hayat çekilmez hale getirildi.

Ak Parti hükümetine karşı 27 Nisan e muhtırası hükümetin kararlı duruşuyla sanalda asılı kaldı,  17-25 Aralık FETÖ operasyonu hükümete atılmak istenen bir çelmeydi, yüce Allah(c.c.) müsaade etmedi.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Samsunspor İçin Tehlike Çanları Çalmıyor Mu?

Samsunspor İçin Tehlike Çanları Çalmıyor Mu?

30-04-2024 - Köşe Yazıları

Umut Yok Anne

Umut Yok Anne

30-04-2024 - Köşe Yazıları