39. Hitit rallisi samsun'da başladı

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7.Ayak Yarışı olan "39.Hitit Rallisi" Samsun'da başladı.2012 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7.ayağı olan 39.Hitit Rallisi, 25-26 Ağustos tarihlerinde Samsun'da yapılacak.

Türkiye - 25-08-2012 16:01

39. Hitit rallisi samsun'da başladı
2012 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7. ayağı olan 39. Hitit Rallisi, 25-26 Ağustos tarihlerinde Samsun'da yapılacak. Kurtuluş Yolu üzerinden başlayan Hitit Rallisi'ne Türkiye'nin tanınmış pilotlarından Volkan Işık, Ercan Kazaz, Yağız Avcı, Burak Çukurova'nın yanı sıra 3 kez Avrupa Ralli Şampiyonu olan İtalyan Luca Rosetti ve Ortadoğu Ralli Şampiyonu Abdulaziz Kuvari de katılıyor.
 
25-26 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan 39. Hitit Rallisi'nde araçlar ilk gün 4, ikinci gün 6 olmak üzere toplamda 10 özel etabın geçilecek. Toprak zeminli rallide 120 kilometresi özel etap olmak üzere yarışçılar toplam 287 kilometreyi geride bırakacak. 8 takım halinde yarışılacak olan rallide 3 tanesi historic araç olmak üzere toplamda 25 araç yarışacak.
 
Samsun'daki ralli yarışların birçok kurum tarafından desteklenerek yapıldığını belirten Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, bu yarışların Samsun'a ve Türk sporuna layık olması temennisinde bulundu. Daha sonra Vali Aksoy, Türkiye Ralli Şampiyonası 7. Ayak Yarışı olan 39. Hitit Rallisi'nin ilk startını verdi.
 
Yarışların açılış töreninde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altunsoy ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora da hazır bulundu.

Kaynak: Haberler.com
Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Cibiş Kanyonu: Kastamonu’nun Doğal Aquaparkı

Cibiş Kanyonu: Kastamonu’nun Doğal Aquaparkı

15-09-2025 - Türkiye

Kastamonu kaç ilçe ile kuruldu?

Kastamonu kaç ilçe ile kuruldu?

05-03-2025 - Türkiye

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik