Akıl Liyakat Adalet Kavramları Değerlerini Kaybetti

Yazar Hüsnü Aktaş Misak Dergisi Mayıs sayısında, “Belediye Seçimleri, Cumhur İttifakının Zaafları ve Siyasi Ahlak” başlıklı bir makale kaleme aldı.

Röportaj - 07-05-2024 18:02

Akıl Liyakat Adalet Kavramları Değerlerini Kaybetti

Hüsnü Aktaş, makalede Ak Parti açıcında çok önemli konulara işaret etti.  Aktaş, “Ak Parti Teşkilatları, Devlet Dairesine dönüşmüştür” dedi.

AK Parti’nin Oy Kaybı Sistematik Devam Etti

31 Mart 2024 tarihinde yapılan Belediye Seçimleri Ak Parti açısından dramatik bir tabloyu ortaya çıkarmıştır.  Ak Parti bir yıldan az bir sürüde 2 milyonun üzerinde oy kaybetmiştir.

2019 AK Parti’nin 776 Belediyesi vardı. 31 Mart 2024 tarihinde 507 Belediye Başkanlığı kazanmıştır.  Ak Parti geçtiğimiz dönemlerde rakiplerine fark attığı birçok ilde önemli kayıplar verdi.

Seçimlerde oy istemek de dahil olmak üzere AK Parti’nin yapması gereken bütün işler AK Parti’nin teşkilatları da bu resimde, vatandaşların taleplerini merkeze ileten birimler olmaktan çıkmış ve bir devlet dairesine dönüşmüştür. Bu anlayış birçok problemi beraberinde getirmiştir.

AK Parti Halk Nezdindeki Gerileyişini İyi Tahlil Edememiştir

AK Parti özellikle 2015’ten beri seçmen tabanını zayıflatan bir süreci ‘efradına cami ve ağyarına mani’ bir şekilde tahlil edememiştir.

Hüsnü Aktaş, yazısının devamında Recep Tayyip Erdoğan’ın halk üzerindeki eski etkisini kaybettiğinin altını çizdi.

Bugün bütün bir parti Recep Tayyip Erdoğan’ın eline bakıyor ama Erdoğan artık kitlelerde eskisi gibi bir heyecan uyandıramıyor. Kurulduğu ilk günlerde ısrarla üzerinde durdukları ortak akıl, liyakat, ve adalet gibi kavramlar, zaman içerisinde değerlerini kaybetmiştir.

Haber: Ziya GÜNDÜZ

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ölümün Farkında Olmalıyız

Ölümün Farkında Olmalıyız

02-05-2024 - Röportaj

Seçimi Üsküdar Kazansın İstiyoruz

Seçimi Üsküdar Kazansın İstiyoruz

28-02-2024 - Röportaj