Akkuyu Nükleer Santral’de Hasar Yok

Hatay’da meydana gelen ve Mersin’de de hissedilen iki depremde, yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde herhangi bir olumsuz durum oluşmadığı açıklandı.

Güncel - 23-02-2023 13:24

Akkuyu Nükleer Santral’de Hasar Yok

20 Şubat Pazartesi akşamı  Hatay’da meydana gelen ve Mersin’de de hissedilen iki depremde, yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde herhangi bir olumsuz durum oluşmadığı bildirildi.

 Konuya İlişkin AKKUYU Nükleer A.Ş’den yapılan açıklamada, “20 Şubat tarihinde Hatay’da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Mersin'de de hissedilen depremin ardından Akkuyu NGS sahasında hızla yapılan inceleme sonucunda herhangi bir anormallik veya hasar tespit edilmemiştir. Sahadaki inşaat ve montaj çalışmaları devam etmektedir. Akkuyu NGS sahasındaki inşaatın tüm aşamaları bağımsız denetim kuruluşları ve ulusal düzenleyici kurum olan Türkiye Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından yakından izlenmektedir.

AKKUYU Nükleer A.Ş’nin acil durum birimleri olan Seferberlik Birimi ile Sivil Savunma ve Acil Durumlar Birimi, T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iş birliği yapmaktadır. AKKUYU NÜKLEER A.Ş, Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen depremlerden etkilenenlere destek vermeye devam etmektedir” şeklinde bilgi verildi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Vycall Makam Çağrı Butonu Sistemleri ile Kurumsal İletişimde Yeni Dönem

Vycall Makam Çağrı Butonu Sistemleri ile Kurumsal İletişimde Yeni Dönem

17-05-2026 - Güncel

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

16-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik