Alaplı'daki "İsrail Sazanı" incelenecek

ZONGULDAK (AA)  - Zonguldak'ın Alaplı Çayı'nda amatör balıkçılar tarafından yakalanan "İsrail Sazanı" olarak bilinen "carassius gibelio" balıklarıyla ilgili inceleme başlatıldı

Güncel - 06-07-2015 20:30

Alaplı'daki

ZONGULDAK (AA)  - Zonguldak'ın Alaplı Çayı'nda amatör balıkçılar tarafından yakalanan "İsrail Sazanı" olarak bilinen "carassius gibelio" balıklarıyla ilgili inceleme başlatıldı.

Çayda bu balığın çoğalması ve diğer balık türlerini yok etmesiyle ilgili çıkan haberler üzerine Zonguldak Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgeye gelerek Alaplı Çayı'nda inceleme yaptı. 

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Derya Çetin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, balığı incelemek üzere şubelerine götüreceklerini belirterek, "İlk tespitler balığın İsrail sazanı olduğu yönünde ancak tam tespit için üniversitede yapılacak incelemenin ardından belli olacak. Şu an için bir şey söylemek doğru değildir. İncelemelerin ardından Müdürlüğümüz tarafından açıklama yapılır" dedi.

Amatör Balıkçı Serkan Yılmaz da bu türün Alaplı çayındaki yerli balık neslini yok ettiğini ifade ederek, "Çayda 3 sene önce böyle bir balık türü yoktu. Burada hep yerli balık tutardık. Nasıl olduysa bu balıklar burada çoğalmaya başladı. 100 İsrail sazanı yakalıyorsak, 1 tane yerli balık tutabiliyoruz" diye konuştu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

Diplomasiye de Savaşa Da Hazırız

16-05-2026 - Güncel

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

TÜİK anketlerine katılmak zorunlu mu!

15-05-2026 - Güncel

  • eşya depolama
  • ahsap mobilya Turkey Hair Transplant Packages ts3 satın al Anlaşmalı Boşanma Davası FUE iptv bayilik Eşya depolama iptv bayilik